Oyun için PC kasası toplama devri sona erdi!

oyun 1

Yapılan son araştırmalara göre, oyun için tasarlanan laptop modelleri, kasa alışkanlığını sona erdirdi. Öyle ki oyuncuların büyük bir kısmı artık oyun için kasa toplamak yerine, laptop modellerini tercih ediyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Oyun için PC kasası toplama devri sona erdi! Normal şartlarda pek çok kişi oyun bilgisayarı denildiğinde, özenle toplanmış bir kasa hayal eder. Fakat son dönemde bu durum iyiden iyiye değişmeye başladı. Peki değişimin temel sebebi neydi? Yani ne oldu da kasa tipi bilgisayarlar yerini dizüstü bilgisayarlara bıraktı.

Monster Abra A5 V10.2 15.6 inç

Aslında durum gayet açık diyebiliriz. Son yıllarda masaüstü bilgisayarlar için üretilen ekran kartları madencilik amacıyla kullanılmaya başlandı. Hal böyle olunca masaüstü bilgisayarlarda kullanılan ekran kartlarının fiyatlarında önemli artışlar gerçekleşti.

Dizüstü oyun bilgisayarları artık daha popüler

Oyun için PC kasası toplama devri sona erdi!

Bu artışlar sonrasında masaüstü oyun bilgisayarlarıyla eşdeğer güce sahip dizüstü bilgisayarların fiyatı neredeyse aynı seviyelere geldi. Durum böyle olunca oyun severler de tercih haklarını mobilite anlamında daha çok olanak sunan dizüstü bilgisayarlardan yana kullanmaya başladılar.

msi

Genel olarak bakılınca bu durum çok da şaşırtıcı değil. Yani masaüstü yerine aynı performansı sunan dizüstü PC modeli satın almak çok daha mantıklı. Üstelik dizüstü notebook modelleri muazzam bir mobilite sunabiliyor. Haliyle masaüstü bilgisayarlar böyle bir opsiyon sunmuyorlar.

İleride madencilik tamamen biter de ekran kartı fiyatları normal seviyelere inerse belki kasa türü oyun bilgisayarları tekrardan popüler olabilir. Fakat şu anda böyle bir durum söz konusu değil.

WhatsApp yeni özelliği ile dikkat çekti