PlayStation 2 devri resmen sona erdi

ps2

Sony ilk defa 2000 yılında satışa sunduğu konsolu PlayStation 2 için tamir hizmetini de sonlandırma kararı aldı. Böylelikle bir devir resmen sona ermiş oldu.

Sony’nin 2000 yılının Mart ayında satışa sunduğu konsolu PlayStation 2 o zamanlar büyük ses getirmişti. Orijinal PlayStation’a oranla hayli gelişmiş bir sisteme sahip olan konsol, oyun sektöründeki PC hakimiyetine de büyük oranda son vermeyi başarmıştı.

Açıklanan son verilere göre, dünya genelinde 153 milyondan fazla satan PlayStation 2’nin üretimi PS4’ün çıkış arifesinde yani 2012 yılında sonlandırılmıştı.

PlayStation 2 artık tamir edilemeyecek

Sony, üretimini yaklaşık olarak 6 yıl önce sonlandırdığı konsolunun tamir sevişlerini de kapatma kararı aldı. Japon konsol devinden yapılan açıklamada, PS2 için üretilen yedek parçaların tükenmesi sebebiyle, bu konsol için artık tamir hizmeti verilemeyeceği belirtildi.

Peki PS2’si bozulan oyuncular bundan sonra nasıl bir yol izleyecek? Aslına bakılırsa bu konsollar için tamir hizmeti veren 3. parti kuruluşlar hala mevcut. Hatta PS2 için yedek parça üreten kuruluşlarda var. Fakat bu parçalar yan sanayi olduğu için asla orijinal bir parçayla aynı randımanı sağlamayacaktır.

Öte yandan 2020 yılında PlayStation 5’in geleceğini hesaba katarsak, koleksiyoncular haricinde hala PS2 ile oynayanların olup olmadığı da ayrı bir soru işareti diyebiliriz. Nitekim Sony’nin aldığı bu karar, bir devrin de resmen sona ermesi anlamına geliyor.

Bu hafta çıkacak oyunlar listesi için tıklayın