Oyun fiyatlarına her an zam gelebilir!

ps store

Son dönemde zam gelmeyen tek bir sektör kaldı. Oyun sektörü. Fakat bu pembe tablo çok uzun sürecekmiş gibi durmuyor. İşte konunun detayları.

Oyun fiyatlarına her an zam gelebilir! Kurlardaki yükselişten ötürü iğneden ipliğe zam geldiğini söyleyebiliriz. Fakat hala zam gelmeyen birkaç sektör de mevcut. Bunlardan birisi de oyun sektörü. Hali hazırda ülkemizdeki oyun fiyatları zaten normalin üzerinde. Yurt dışında 60 birim olan bir oyun için biz 600 birim ödemek zorunda kalıyoruz. Bu da oyun severler için ciddi bir yük.

Asgari ücretin 2800 TL olduğu bir ülkede oyun fiyatları 600 TL olunca, oyun sektörünün gelişmesi de çok mümkün olmuyor. Fakat bunlar daha iyi günlerimiz diyebiliriz.

ps store

Oyun fiyatlarına her an zam gelebilir!

Kurlardaki artış sonrasında Türkiye’deki oyun fiyatları döviz bazında Avrupa ve Amerika’ya göre daha uygun bir hal aldı. Durum böyle olunca bazı yabancı kullanıcılar da oyunlarını Türkiye hesabı açarak satın almaya başladılar.

Bu durum yapımcıları ve yayıncıları rahatsız etmiş durumda. Eğer kurlardaki artış devam ederse yapımcıların kaybı daha yüksek olacak. Bu durumda yeni bir zam dalgası da kaçınılmaz olacaktır.

Bahse konu zamlar sonrasında oyun fiyatlarının 1000 TL’ye yaklaşması bekleniyor. Elbette bu en kötü senaryo. Yine de bekleyip göreceğiz. Fakat şu andaki tablonun çok da iç açıcı olmadığını söyleyebiliriz. Keza oyun fiyatlarında yaşanacak olası artış, oyun severlerin orijinal yapımlara ulaşmasını daha da zorlaştıracaktır.

Huawei yeni bir katlanabilir ekranlı telefon geliştiriyor