Outlast 2 artık çok daha kolay

outlast 2

Red Barrels tarafından geliştirilen Outlast, korku temalı oyunları yeniden yorumlamayı başarmıştı. İlk oyunun başarısının ardından gelen 2. oyun da Outlast’in atmosferini devam ettirdi. Outlast 2 genel itibari ile hayatta kalma üzerine odaklanmış, korku tarzında bir yapımdı. Oyundaki bazı dinamikler yüzünden, derecelendirme kurumundan “Adult Only” şeklinde derecelendirilen yapım bunu aşmak için bazı güncellemeler yaptı.

Outlast 2 artık o kadar da zor değil

Outlast 2 oynayanlar iyi bilirler. Oyun hayatta kalma dinamikleri üzerine kurulduğu için, oyuncuları bazı noktalarda fazlasıyla zorluyor. Özellikle bazı noktalarda işin içerisine şiddette girince, oyuncular oturdukları yerde fazlasıyla gerilebiliyorlar.

Yapımcı stüdyo bu öğeleri seçeneğe bağlı kılarak, Outlast 2 yaş derecesini “M” statüsüne düşürme kararı almıştı. Bunun için harekete geçen Red Barrels ekibi, oyuna yeni bir zorluk seviyesi daha ekledi. Yeni zorluk seviyesinde, düşmanların sayısı ve bazı yeteneklerinde kısıtlamaya gidilmiş.

Yani bu en kolay zorluk seçeneğinde, karşınıza nadiren düşmanlar çıkıyor. Bu sayede ortalığı rahat bir şekilde araştırmak için çok daha fazla vaktiniz oluyor. Ayrıca karşınıza düşman çıksa bile öyle sizi bir iki darbede yere seremiyor. Düşmanlar tarafından ölmeniz hala mümkün olsa da bunun gerçekleşmesi için hiç bir yere kaçmadan düşmanın karşısında uzun bir süre beklemeniz gerekiyor.

Ayrıca düşmanların hızı da hayli düşürüldüğü için, olası kriz anlarında rahat bir şekilde olay yerinden uzaklaşabiliyorsunuz. Outlast 2, PC, PS4, Xbox One ve Switch için satışa sunulmuş durumda.

Far Cry 5, 5 dakikada bitiyor