ÖTV indirimi geldi ama sıfır otomobil bulmak çok zor

Otomobil dünyasında Hyundai

Merakla beklenen ÖTV indirimi sonunda gerçekleşti. Giriş seviyesi otomobillerde fiyatlar 50 bin TL ile 80 bin TL arasında düştü. Düşmesine düştü fakat şu sıralar sıfır otomobil bulmak neredeyse imkansızlaşmış durumda. İşte konunun detayları.

ÖTV indirimi geldi ama sıfır otomobil bulmak çok zor. Hatırlanacağı üzere bir dönem söz konusu sıfır otomobil olduğunda hiçbir donanım seviyesinde sıfır otomobil bulmak mümkün değildi. Neyse ki sonralarda üretim bandının normale dönmesiyle stok sıkıntısı bir nebze de olsa giderilmişti.

sıfır otomobil

Lakin son düzenlemelerle birlikte matrah düzenlemesi ile paralel olarak sıfır otomobil fiyatları da önemli oranda düşmüş oldu. Fiyat düşer düşmez stokta olan modeller yine galericilerin elinde kaldı. Sıfır otomobil stoğu yapanlar fiyatı düşen modellerin ÖTV matrah artırımı ile birlikte tekrarda zamlanmasını bekliyorlar.

İkinci el otomobil fiyatları

ÖTV indirimi geldi ama sıfır otomobil bulmak çok zor

Yavaş yavaş da olsa döviz kurlarındaki yükselişin devam etmesi bekleniyor. Eğer bu teori gerçekleşirse, fiyatı düşen modeller tekrardan bir üst seviye ÖTV dilimine geçecekler. Hal böyle olunca da fiyatlar tekrardan 50 bin TL düzeyinde artacak.

Böylece otomobili 50 bin TL altına alanlar da liste fiyatının birkaç bin TL altına vererek büyük ölçekli kar elde edecekler.

sıfır otomobil

Şu anda sıfır otomobil satışlarında kur etkisinden kaynaklı bir stok sorunu mevcut. Önümüzdeki süreçte fiyatların biraz daha düşmesi stokçulara güzel bir sürpriz olurdu.

Katlanabilir ekranlı bilgisayarlar 2023’te yayınlaşacak!