Otomobil lastikleri giderek daha fazla büyüyecek

arabaların gelecegi

Otomotiv şirketlerinin yaptığı açıklamalar değerlendirildiğinde otomobil lastikleri ile ilgili bazı yorumlar yapmak mümkün oluyor. Bu yorumlar içerisinde gerçekleşme ihtimali en yüksek olan ise hiç şüphesiz otomobillerin lastiklerinin boyutu ile ilgili. İşte otomotiv dünyasının geleceği ile ilgili haberimizin detayları.

General Motors’un tasarım şefi Michael Simcoe, günümüzde en yaygın lastik boyutunun 18 inç olduğunu, büyümenin devam edeceğini ve gelecekte boyutun 26 inçe kadar çıkabileceğini ifade etti. Böylece gelecek yıllarda araçların lastiklerinde hiç tahmin edemeyeceğimiz büyümelerin gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.

Otomobil lastikleri her geçen yıl büyüyecek

Fren sistemleri konusunda yaptığı çalışmalarla nam salan “Brenco” isimli bir şirketin CEO’su Dan Sandberg, otomotiv dünyası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ona göre geleceğin otomobilleri hem daha şık görünecek hem de daha hızlı olacak.

otomobil lastikleri

Onun bu yorumları yapmasındaki en büyük neden ise araç lastiklerinin hızlı bir şekilde değişimi. Sandberg, tasarımcıların genel olarak araçların daha yere yakın, daha iyi ve daha büyük görünmeleri için çalıştıklarını itiraf etti. Günümüzdeki en yaygın lastik boyutunun 18 inç olduğu hesap edildiğinde, bu rakamın küçük olduğu söylenebilir. Lastik büyüklüklerinin 26 inç olması gerektiğini de ifade etti.

Lastiklerle ilgili ortaya çıkan bu tür değişimlerin en büyük nedeni ise hiç şüphesiz araçların tasarımının değişmesi. Birbiriyle ufak bir şekilde bağlantılı olduğu düşünülen bu iki faktör, araçların neredeyse bütün özelliklerini belirliyor. Peki sizce gelecekte tasarım açısından araçlar nasıl olacak? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Otomotiv üretimi Türkiye’de düşüşe geçti


Yorumlar kapatıldı.