Brisa, Continental, Goodyear, Michelin ve Pirelli’den Dev Ortaklık!

Michelin Porsche 997 GT3 Cup Porsche Rennsport Reunion IV

Lastik üretici ve ithalatçıları sektör derneği LASİD’i kurdu. Lastik üreticileri ve ithalatçıları Brisa, Continental, Goodyear, Michelin ve Pirelli markalarının oluşturduğu derneğin amacı lastik endüstrisini geliştirmek; sektörü yurt içi ve yurt dışında dahagüçlü bir şekilde temsil edebilmek olarak belirlendi.

LASİD’in (Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği) yönetim kurulu başkanlığı görevini Hakan Bayman yürütecek. Derneğin sözcülüğünü ise Genel Sekreter göreviyle Bahadır Ünsal yerine getirecek. Yapılan toplantıda LASİD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayman; sektöre ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye lastik sektörü, son yıllarda araç üreticilerinin yatırım ve üretimlerinin artmasına ve artan tüketici taleplerine bağlı olarak önemli ölçüde gelişti ve büyüdü.

Ülkemizde bin kişiye düşen araç sayısı son 10 yılda 2 kat artarak 151 adede ulaştı. Buna bağlı olarak Türkiye lastik pazarı adedi ise son 10 yılda yüzde 50’nin üzerinde büyüme kaydederek 20,3 milyon adet oldu. Bu rakamın büyük bölümünü binek araç lastikleri oluşturuyor. Lastik sektörünün ülke ekonomimize kattığı değerin yanında sektör aktörleri olarak bizlere ayrıca önemli görevler düştüğünün bilincindeyiz.

m110

Lastik sektörünü geliştirmeye hizmet etmek amacıyla yola çıktık. Sektörümüz ve ürünlerimiz ile ilgili kamuoyunu bilgilendirerek, doğru ve bilinçli lastik kullanımını yaygınlaştıracak faaliyetler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.’’

Lindsay Lohan GTA 5’e Savaş Açtı