Otobüs yolculukları için yeni uygulama

YouTube, aşıyla ilgili yanlış bilgi içeren tüm içerikleri yasaklıyor

Aşı olmayanlara uygulanan PCR testi zorunluluğu için yeni bir uygulamaya geçildi. Artık yolculuk öncesinde biletler 12 saat süreye kadar açığa alınabilecek.

Otobüs yolculukları için yeni uygulama. Malum hali hazırda koronavirüs tedbirleri kapsamında yolcuların PCR testi vermeleri zorunlu tutuluyor. Bu konu hakkında İçişleri bakanlığı daha önce bir genelge yayınlamış ve PCR testini zorunlu tutmuştu.

PCR testi pozitif çıkanların bilet işlemlerinde mağduriyet yaşamamaları için bazı ek tedbirler getirildi. Ek tedbirler kapsamında biletin açığa alınma süresi otobüsün kalkış saatinden 12 saat geriye çekildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda şu satırlara yer verildi.

Koronavirüs çocuklarda felç

Otobüs yolculukları için yeni uygulama

“İçişleri Bakanlığının genelgesiyle 6 Eylül’den itibaren aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerin uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatleri için 48 saat önce yapılan negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmesi kararlaştırıldı. Ancak, daha önce yolcu bileti almış olan vatandaşların, sefer başlamadan önce genelgede öngörülen asgari kriterleri sağlayamadıklarından dolayı seyahat edemedikleri, bu nedenle yolcu bileti için ödedikleri ücretin iadesini alamadıkları veya açık bilete çeviremedikleri belirlendi.”

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre düzenleme yapıldığı belirtilen açıklamada, “Önceden otobüsle seyahat etmek için yolcu bileti alan ancak sefer başlamadan aşı ve PCR kriterlerine uygun olmadığı tespit edilen yolcular için sefer başlayıncaya kadar talepte bulunulması halinde daha önce düzenlenmiş yolcu bileti yerine ikinci bir talimata kadar 6 ay geçerli açık bilet düzenlenebilecek.”

Pandora belgeleri internete sızdırıldı: Neler var neler