Oppo yonga seti konusunda ısrarcı

Oppo Find X5

Çinli teknoloji devi Oppo’da birçok rakibi gibi kendi yonga setini geliştirme konusunda bir hayli iddialı görünüyor.

Oppo yonga seti konusunda ısrarcı. Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, endüstrinin dengelerini değiştirmeyi hedefliyor. Şirketin kendi yonga setini ürettiği yönündeki raporlar, Oppo’nun performans ve fiyatlandırma açısından rekabetçi olabilmesi kendine yeter hale gelebilmesi anlamına geliyor.

Oppo Reno 8T 3

Oppo’nun kendi yonga setini ürettiği ilk rapor, Tayvan’daki bir yabancı yatırım toplantısında bir MediaTek yöneticisinden geldi. Yönetici, Oppo’nun endüstrideki konumunu korumak için gerçek bir yonga seti satın almaya ilgi duyduğunu açıkladı. Bir kaynak da Guangdong merkezli şirketin kendi yonga seti üzerinde çalışmaya başladığını ve 2024’te piyasaya sürüleceğini iddia etti.

Oppo Reno 8T

Oppo yonga seti konusunda ısrarcı

Geçtiğimiz günlerde güvenilir bir bilgi kaynağı olarak görülen Weibo içeriden, Oppo’nun ilk akıllı telefon yonga setinin hazırlandığını açıkladı. 4nm üretim sürecini kullanarak TSMC tarafından üretilmesi beklenen yonga seti, 5G ağlarla uyumlu olacağı söyleniyor. Endüstri uzmanları, Oppo’nun kendi ürettiği işlemcisinin 2023’ün ikinci yarısında piyasaya sürüleceğini tahmin ediyorlar.

oppo find x6 pro

Oppo, kendi yonga setini oluşturmak için 1.4 milyar doların üzerinde yatırım yaptığı bildiriliyor. 2020’de ABD’nin Huawei mallarına getirdiği kısıtlamalar açıklandığında Oppo, stratejisini değiştirmeye başladı. Şirketin ilk özel tasarım işlemcisi olan MariSilicon X, 2021’de piyasaya sürüldü. MariSilicon X, şirketin MediaTek ve Qualcomm gibi mevcut ortaklarından yapılan işlemciler ve parçalar ile yetinmeyi düşünmediğini gösteren özel bir 6nm görüntüleme yongasıydı.

Apple yonga seti tarafında gizemli işbirlikleri peşinde