Oppo Türkiye pazarında hızla yükseliyor

oppo türkiye 1

#İŞBİRLİĞİ

Kısa süre önce Türkiye pazarına giriş yapan Oppo, hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. İşte Çinli üreticinin ülkemizdeki yükselişinin nedenleri.

Akıllı telefon sektörünün önde gelen üreticilerinden biri olan Oppo, kısa süre önce ülkemizde de ilk cihazlarını resmen satışa sunmuştu. Son dönemde Çinli üreticiler için potansiyel pazarlardan biri haline gelen Türkiye’de daha önce de Huawei, Honor ve Xiaomi gibi isimler de kurumsal çapta hizmet vermeye başlamışlardı.

Peki ne oldu da bir anda Çinli üreticiler için Türkiye pazarı bu kadar önemli bir hal aldı? Aslında bu sorunun cevabı son derece basit. Malum, pek çok firma ülkemizde kurumsal olarak hizmet vermese de bu firmaların ürünleri 3. parti ithalatçılar sayesinde internet üzerinden satışa sunuluyor.

Örneğin Xiaomi Türkiye’ye geleli çok uzun bir süre geçmedi. Fakat Xiaomi’nin telefonları yıllardır internet üzerinden satılmakta. Dolayısıyla bu satışların da belli seviyelerde rağbet görmesi üreticilerin Türkiye’de faaliyete geçmelerine zemin hazırladı.

oppo türkiye 2

Türkiye’de faaliyete geçen son Çinli üretici de Oppo oldu. Oppo kısa süre önce Türkiye pazarına 3 modelle giriş yaptı. Bu modellerin uygun fiyatlardan alıcıya sunulması, Çinli üreticinin kısa süre içerisinde önemli bir potansiyele ulaşmasına zemin hazırladı.

Dünyanın en çok telefon satan üreticilerinden biri

Eğer teknoloji dünyasını az çok yakından takip ediyorsanız, zaten Oppo isimini daha önce de duymuşsunuzdur. Hali hazırda dünyada en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren 5 isimden biri olan Oppo, özellikle Çin ve Hindistan’da hayli popüler bir marka.

Genel olarak diğer Çinli üreticiler gibi agresif bir fiyat politikasına sahip olan şirket, pazar ortalamasının altındaki fiyatları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Niteki Oppo aynı politikayı Türkiye pazarında da devam ettirmekte. Şimdilik model yelpazesi ülkemiz için sınırlı olsa da önümüzdeki dönemde çok daha fazla Oppo cihazının rafları süsleyeceğini söylemek mümkün.

oppo türkiye

Ülkemizdeki kullanıcı kitlesi hızla genişleyen Oppo, önümüzdeki dönemde Xiaomi ve Huawei gibi isimlerle rekabete girecektir.

Elbette bu rekabette Huawei’nin son dönemde yediği darbelerin de payı mevcut. Malum yaptırımlardan sonra, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Huawei cihazlarının satışı hayli azaldı. Bu yaptırımlardan çekinen bazı kullanıcılar alternatif modellere yönelmiş durumdalar.

Nitekim Oppo da bu alternatifler arasında yer alıyor. Teknik özellikler bakımından seviyesindeki telefonlarla eş değer nitelikte olan Oppo modelleri, fiyat tarafında da kullanıcılarını üzmüyor.

Kısaca özetlemek gerekirse, Oppo Türkiye pazarında parlak bir geleceğe sahip diyebiliriz. Özellikle de telefon fiyatlarının cep yaktığı şu günlerde, Çinli üreticinin uygun fiyat politikasıyla kullanıcı kitlesini daha da genişletmesi sürpriz olmayacaktır.

1500 TL altı en iyi telefonlar için tıklayın