Oppo Spectrum’a hazır olun

project spectrum

Oppo yeni model ROM’u, Spectrum’u duyurdu. Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Yeni model ROM Spectrum şu an Beta sürecinde. İlerleyen zamanlarda Beta sürecinden çıkacak. Şimdilik yeni ROM’u sadece Find 7 kullanıcıları test edecek.

Yeni ROM, Oppo’nun; ColorOS 2.1.5i alt yapısını kullanıyor. Oppo’dan gelen bilgilere göre Mühendisler, Find 7’nin AOSP alt yapısı ile yeni model ROM’u uyumlu hâle getirmiş.

Hatırlanacağı üzere Android İşletim Sistemli ColorOS da kısa bir süre önce güncellenmişti. Yeni model ROM’un, Google’ın Nexus telefonlarında kullanılan İşletim Sisteminin kök dosyaları ile benzerlik gösterdiği söylendi.

Project Spectrum şu özelliklere sahip: Jest teknolojisiyle uyumlu çift ekran desteği. Bilindiği üzere ilk JestMatik teknolojisi olarak bilinen projenin başlangıcını ABD’li Şirket Microsoft atmıştı.

project spectrum

Ayrıca ekrana çift dokunarak da telefonu uykudan uyandırabileceksiniz. Ekran üzerinde bir Çember çizerek anında Kamera uygulamalarına da erişebileceksiniz.

Bir diğer öne çıkan en önemli özellik ise şu: Güç ve Ses Tuşuna aynı anda basarak Görev Yöneticisi Ekranı ile karşılaşacak olmanız.

Xiaomi Mi5 3C Sertifikası alacak!