LineageOS 15.1 ile Android 8.1 diğer cihazlara da geldi!

LineageOS 15.1

LineageOS 15.1 ROM’u sayesinde 4 farklı modele de resmi olmayan Android 8.1 Oreo güncellemesi geliyor. Motorola Moto Z2 Force, Sony Xperia XA2 ve ASUS Zenfone 2 Laser Android 8.1 ile tanışıyor!

Android telefon üreticileri yazılım konusunda bazen 3. parti geliştiricilerin gerisinde kalabiliyor. Buna en büyük örnek olarak LineageOS‘i gösterebiliriz. LineageOS sayesinde Galaxy S5, OnePlus One, Oppo Find 7A, Oppo Find 7s, Galaxy S5, Galaxy S5 Plus ve Huawei Ascend Mate 2 modelleri geçtiğimiz günlerde Android 8.1 Oreo ile tanışmıştı.

LineageOS 15.1 ile Android 8.1 Oreo diğer cihazlara da geldi!

Bu modellere resmi olarak Android 8.1 Oreo sunamayan telefon üreticileri, kullanıcıların ROM’lara yönelmesine neden oluyor. Lineage ekibi bugün ise Motorola Moto Z2 Force, Sony Xperia XA2 ve ASUS Zenfone 2 Laser modellerinin Android 8.1 ile tanışmasını sağladı.

Eğer Android’e ROM yükleme konusunda daha önce tecrübeniz varsa; LineageOS 15.1‘i buradan indirebilirsiniz. Sitenin sol tarafında yer alan bölümünden telefonunuza uygun ROM’u seçmeyi unutmayın. Eğer telefonunuz ile uyumlu olmayan bir ROM’u yüklemeye kalkarsanız, telefonunuz Brick olur. Yani kullanmaz hale gelir.

LineageOS 15.1

ROM yükleme işlemine geçmeden önce tüm bilgilerinizi ve belgelerinizi yedeklemenizi şiddetle öneriyoruz. Yaşanacak bir aksilikte tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz. Bu modeller eski olduğu ve garantisi bittiği için, ROM yüklemenizde bir sakınca bulunmadığını belirtelim.