Xiaomi Mi 4 için Windows 10 ROM’u yayınlandı!

xiaomi mi 4 windows 10 rom

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 Mobil, Xiaomi Mi 4 sahiplerini sevindirdi. Birkaç haftadır beklenen Windows 10 ROM’u yayınlandı. Detayları haberimizde.

xiaomi-mi-4-windows-10-rom

Windows 10 Mobil işletim sisteminin başındaki isim olan Joe Belfiore, geçtiğimiz haftalar Twitter’da bir gönderi paylaşmış ve Xiaomi Mi 4 LTE için Windows 10 ROM’u hazırladıklarını duyurmuştu. Bu gelişme ilk etapta pek dikkate alınmasa da bugün itibariyle ilgili ROM resmi olarak yayınlandı. Microsoft, ilk kez Android temelli bir cihaz için böyle bir çalışmaya imza attı.

Xiaomi Mi 4 LTE versiyonu (normal Xiaomi Mi 4 için değil) yayınlanan Windows 10 ROM’u diğer cihazlara da kapı aralayacak olabilir. Xiaomi ve Microsoft’un ortak çalışması olan bu ROM’u Microsoft Insider kullanıcıları indirebiliyor. Yapmanız gereken tek şey Microsoft Insider’a kayıt olmak.

Gelişme, yine Joe Belfiore tarafından kısa bir video ile duyuruldu. Windows 10 ekibinin başındaki isim sözünde durmuş oldu ve resmi olarak ROM’u duyurdu. Xiaomi Mi 4 ve Mi 4 LTE ülkemizde resmi yollardan satılmıyor olsa da bu haberin en önemli tarafı diğer popüler üreticilerin de böyle bir çalışmaya imza atma ihtimali. Eğer Microsoft, Windows 10 Mobil için doğru adımlar atabilirse, kullanıcıları teşvik etmek ve Windows 10 Mobil ile tanıştırmak adına diğer üreticilerle de benzer çalışmalara imza atabilir. Samsung, HTC, LG gibi üreticilerin böyle bir çalışmaya nasıl bakacağı şimdilik bilinmiyor. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

10 adet eğlenceli GIF animasyonu!