Oppo hızlı şarj olayını başka bir boyuta taşıyor

Xiaomi, rekor kıran yeni HyperCharge hızlı şarj teknolojisini duyuracak

Akıllı telefon sektöründeki önemli isimlerden biri olan Oppo, hızlı şarj teknolojilerinde rakiplerini avlamaya devam ediyor. Çinli teknoloji devinin yeni telefonları sadece saniyeler içerisinde tam şarja ulaşacak.

Oppo hızlı şarj olayını başka bir boyuta taşıyor Oppo daha önce yeni 80W SuperVOOC‘u destekleyen Find X serisi amiral gemisi ikilisini tanıtmıştı. Çin merkezli mobil iletişim şirketi gücü neredeyse üç katına çıkaracak yükseltilmiş bir yeni sistemden bahsetti.

Yapılan laboratuvar testinin verdiği sonuca göre yakında çıkacak olan 250W SuperVOOC sistemi, 4.500 mAh pil ile bir prototip telefonu sadece 3 dakikada %1’den %50’ye şarj etti ve toplam 9 dakikada %100’e ulaştı. Karşılaştıracak olursak eski 65W şarj cihazının %100’e ulaşması için yaklaşık 40 dakikaya ihtiyacı var ancak yeni şarj cihazı bu süreyi sadece 15 dakikaya düşürmeyi başarmış.

vivo telefonları

Oppo yeni sistem 150W SuperVOOC şarj cihazını tanıtıyor. GaN teknolojisi sayesinde şarj cihazı 58 x 57 x 30 mm ölçülerinde ve 172 g ağırlığındaki yeni cihaz aslında Oppo‘nun eski 65W SuperVOOC adaptöründen çok daha büyük değil. Bu durum aynı zamanda adaptörün tipik bir şarj cihazından çok daha yüksek olan 1,51W/cm³ güç yoğunluğuna sahip olduğu anlamına geliyor.

oppo supervooc

Oppo hızlı şarj olayını başka bir boyuta taşıyor

Yeni şarj cihazı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve diğer aygıtlar tarafından kullanılan standart USB Güç Dağıtımı ve PPS protokollerini destekliyor.

Anker PowerPort III Pod 65W : Şarj sorununa hızlı çözüm

Pili yönetmek için özel bir çip kullanan Pil Sağlığı Motoru pil ömrü ile ilgili endişeleri gideriyor. Laboratuvar testlerinde bir pilin, 1.600 tam şarj döngüsünden sonra kapasitesinin %80’ini koruduğu kaydedildi. Akıllı Pil Sağlığı algoritması sayesinde şarj gücü en yüksek seviyeye taşınabiliyor.

AB, Rus devlet destekli medya kuruluşları RT ve Sputnik’i yasaklayacak