Oppo Find X6 serisi fiyatı ve özellikleri!

oppo find x6 1

Çok sayıda ipucu ve sızıntının ardından, Oppo Find X6 serisi sonunda karşımızda. Beklendiği gibi, seri Oppo Find X6 ve Oppo Find X6 Pro olmak üzere iki modele sahip.

Oppo Find X6 serisi fiyatı ve özellikleri! Oppo, merakla beklenen yeni amiral gemisi serisini nihayet tanıttı. Pro model, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ve 1 inçlik birincil kameraya sahip olmak gibi tüm yeni özellikleri bünyesinde bulunduruyor. Öte yandan, standart modeli bir MediaTek Dimensity 9200 çipi ve biraz daha düşük kameralarla birlikte geldi.

oppo find x6 2

Oppo Find X6 serisi yeni bir tasarım ile karşımıza çıktı. Bu seriyle birlikte şirket, son iki yıldır kullandığı tasarımdan vazgeçti. Kamera modülü artık merkeze taşındı ve dev bir ‘Oreo’ kurabiyesini taklit ediyor. Telefonlar kavisli ekranlarını koruyor ve bu nedenle çerçeveleri piyasada bulunan çoğu telefonda olduğu gibi düz değil.

oppo find

Oppo Find X6 serisi fiyatı ve özellikleri!

Standart model 6,74 inçlik bir ekrana sahipken, Pro sürümü daha büyük bir 6,82 inçlik ekrana sahiptir. Her ikisi de 10 bit OLED paneller olsalar da özellik bakımından farklıdır. Find X6’nın tuvali, 2772 x 1240 piksel çözünürlüğe, 40Hz-120Hz yenileme hızına ve 1.400 nit maksimum parlaklığa sahiptir. Öte yandan, Find X6 Pro’nun ekranı sadece daha iyi bir çözünürlükle (3.168 x 1.440 piksel) gelmekle kalmaz, aynı zamanda 1Hz-120Hz yenileme hızı ve yerel 2.500 nit’lik bir tepe parlaklığına da sahiptir.

oppo find x6 1

Ayrıca, Pro modelinin standart model gibi bir MediaTek Dimensity 9200 yonga seti yerine Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 çip kullanarak gücüne güç kattığını da hatırlatalım. Ancak her ikisi de LPDDR5x RAM ve UFS 4.0 depolama ile birlikte geliyor.

Yeni serideki tüm cihazlar yazılım tarafında, Android 13‘e dayanan ColorOS 13.1 kullanıyorlar. Ayrıca bu yazılımların Oppo’nun da birkaç defa belirttiği gibi 4 nesil Android güncellemesi ve 5 yıl güvenlik güncellemesi garantili olduğunu da hatırlatalım. Oppo Find X6 serisi fiyatı ve özellikleri!

Xiaomi TV S serisi için tanıtım tarihi belli oldu