OPPO AR Glasses 2 yakında geliyor

OPPO AR Glasses 2

OPPO’nun AR yani artırılmış gerçeklik tabanlı OPPO AR Glasses 2 yakında geliyor. Peki, bu model bizlere neler sunacak?

Giyilebilir cihazlar pazarı, akıllı saatler ve TWS kulaklıklara olan büyük talep sayesinde 2020’de trend olmayı başardı. Bununla birlikte, bu segmentte AR Gözlükleri pazarı gibi birçok müşteriyi de çeken belirli bir niş kitle var. Oppo da bu alanda faaliyet göstermek istiyor. Çinli firma bu süreçte 17 Kasım’da OPPO AR Glasses 2 modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Şirket, 2020 OPPO Geleceğin Teknolojisi Konferansı’nı Shenzen’de gerçekleştirecek. Bu etkinlik OPPO’nun en son teknolojik gelişmelerinden bazılarını açıkladığı yıllık bir etkinliktir. Ayrıca, Ar-Ge ekibinin getirdiği gelecekteki teknolojileri de bu etkinlikte tanıtılır.

OPPO AR Glasses 2

Raporlara göre, OPPO etkinlikte tam boyutlu bir FDF portre video teknolojisini sergileyecek. Dahası, tam bağlantılı bir renk yönetim sistemi getirecek ve üç konsept ürünü ortaya çıkaracak.

Tanıtım afişi, yeni AR Glasses 2’nin kullanıcılarına rahat bir deneyim sunacağını ortaya koyuyor. İki lensin köşelerinde iki kamera bulunan hafif bir ürün olacak. Kameralardan biri muhtemelen AR sistemine güç verecek.

Xiaomi Redmi gizemli telefonu bakın nasıl bir bataryayla geliyor

Oppo Future Technology Konferansı Aralık 2019’da gerçekleşmişti. Etkinlik sırasında şirket, AR Glasses teknolojisine yaptığı yatırımı duyurdu ve ilk AR camını sergiledi. İlk nesil OPPO AR Glasses modelli dört lensle geldi. Mesafe ölçümleri için kullanılan bir ToF lensimiz ve nesne şekillerini çekmek için bir RGB lens ve görüntüleme için kullanılan iki balık gözü lensimiz ilk modelde yer alıyordu. Oldukça gelişmiş bir kurulum ve Oppo’nun ikinci nesille nelere sahip olduğunu merak ediyoruz.