Oppo, akıllı telefonlar için yeni bir dokunmatik modül patenti aldı

oppo k10 energy 2

Oppo, geçtiğimiz günlerde katlanır ekran açma kapama yapısı ve elektronik ekipman için yeni bir patenti alırken firma katlanabilir akıllı telefon modellerinde kullanmayı amaçlıyor.

Oppo’nun aldığı bu yeni patenti özetlemek gerekirse elektronik cihaz sistemi ile piyano çalışma aksanına benzer şekilde fiziksel temas ile beraber birtakım özellikler işlev kazanıyor. Bu, katlanır ekranlı cihazları kullananlar için daha tatmin edici ve keyifli bir kullanıcı deneyimi sunmak için kullanılması amaçlanıyor.

Oppo

Bunun ile beraber fotoğrafta görüleceğe üzere dokunmatik bileşen montaj braketinin ikinci tarafında düzenlenmiş. Montaj dirseğinin ikinci tarafında düzenlenen bir montaj parçası ve montaj dirseğinin uzağında montaj parçasının yanında sağlanan bir düğme içeriyor. Düğmenin bir ucu montaj parçasına bağlanırken diğer ucu montaj parçasına kenetlenebilir veya buradan ayrılabilir. Yerleştirildiğinde, düğme, montaj dirseği aracılığıyla montaj dirseğinin ilk tarafında dokunma işlemini gerçekleştirebilir.

Daha basit bir ifadeyle Oppo, piyano tuşu çalmak gibi hissettiren bir dokunmatik modül oluşturmak için yeni bir patent aldı. Braketin bir tarafında dokunmatik bileşenler ve diğer tarafında bir düğme olmasıyla çalışır. Düğmeye bastığınızda dokunmatik bileşenler, piyano tuşuna basmak gibi fiziksel bir dokunma deneyimi sunar. Bu, elektronik cihazların kullanımını daha da iyi hissettirecek ve özellikle katlanabilir ekranlı telefonlar üzerine kullanması bekleniyor.

Oppo’nun bu yeni teknolojiyi nasıl kullanmayı planladığı şu aşamada net değil. Hala araştırma ve geliştirme aşamasında olmasından dolayı bu teknolojiyi canlı olarak görmemiz biraz zaman alabilir.

Huawei FreeBuds 5 için yeni bilgiler geldi