Opera, oyun tarayıcısını mobil cihazlara taşıyor

Opera, oyun tarayıcısını mobil cihazlara taşıyor

Opera 2019’da, kendisini Google Chrome’dan daha fazla ayırt edecek bir masaüstü tarayıcısı başlattı. Sonraki aylarda ve yıllarda, Opera GX’i Razer’in Chroma aydınlatma efektleri de dahil olmak üzere özelleştirme seçenekleriyle destekledi.

Ocak ayında tarayıcı üreticisi, oyun geliştirme platformu GameMaker Studio 2’nin arkasındaki İngiliz şirket olan YoYo Games’i satın alarak oyun deneyimini ikiye katladı. Genişleme gözüyle Opera şimdi oyun tarayıcısını mobil cihaza getiriyor. Şirket, birkaç hafta içinde halka açık bir lansman planlarıyla bugünden itibaren iOS ve Android’de Opera GX’in beta testini yapıyor. Peki bunu normal tarayıcılardan ayıran nedir? Yeni başlayanlar için Opera GX, CPU, RAM ve ağ bant genişliğinde sınırlar belirlemenize izin veren bir kontrol paneline sahip. Mobil kullanıcılar, arama gibi işlevlere hızlı bir şekilde erişmek ve sekmeleri açıp kapatmak için hızlı işlem düğmesini de kullanabilir. Oyun dünyasından öğeleri dışa aktaran düğme, aynı zamanda titreşimleri ve dokunsal geri bildirimi de kullanıyor.

opera

Bir QR kodunu tarayarak mobil tarayıcıyı masaüstü sürümüyle de senkronize edebilirsiniz. Bunu yapmak, 10MB’ye kadar dosyalar, bağlantılar, YouTube videoları, fotoğraflar ve çeşitli efemeralar arasında aktarım yapmanıza olanak tanıyor. Ek özellikler arasında yerleşik bir reklam engelleyici ve kripto madencilerinin korumaları bulunuyor. Opera, büyük de olsa bir niş hedefleyerek, başarı için bir reçete oluşturmuş olabilir. Google Chrome’un gölgesi altında gelişmesine yardımcı olabilecek bir formül diyebiliriz. Mart ayı itibarıyla Opera GX, Windows ve Mac’te aylık 9 milyon aktif oyuncuyu aştı. Şirkete göre bu, bir önceki yıla göre yüzde 190’lık bir sıçrama anlamına geliyor. Özel oyun tarayıcısı, 285.000 üye ile Discord’daki en büyük teknoloji sunucusu haline geldi.

Redmi Note 10 5G serisi 26 Mayıs’ta piyasaya sürülecek