Opera Max Play Store’dan Kaldırıldı

Opera

Opera hayranlarına üzücü haber geldi! Meşhur internet tarayıcı uygulaması Opera Max Play Store’dan Kaldırıldı. Detaylar haberimizde.

2014 yılından bu yana hizmet veren, veri kullanımı azaltma gibi özellikleriyle Android kullanıcılarının ilgisini çeken Opera Max’le ilgili faaliyetler durduruldu. Meşhur internet tarayıcısı detaylı bilgi paylaşmasa da uygulamaya bundan böyle destek vermeyeceğini açıkladı.

Kaynaklarını Başka Yönde Değerlendirmek İstiyor

Opera’dan yapılan açıklamada; “Opera, Opera Max’i bitirmeye karar verdi. Ürün, mevcut tarayıcılarımızdan önemli ölçüde farklı bir tarza sahipti. Opera’nın güncel vizyonunu yansıtamıyordu. Bu nedenle kaynaklarımızı sizin için hizmet veren diğer uygulamalara yöneltiyoruz.” şeklinde ifadelere yer verildi. Muhtemelen şirket eskidiğini veya eski popülerliğini kaybettiğini düşündüğü uygulamaya daha fazla insan gücü ve para harcamak istemiyor.

Kullanmaya Devam Edebilirsiniz

Uygulama telefonunuzda yüklüyse kullanmaya devam edebilirsiniz, yüklü değilse internetten apk dosyasını bulup yükleme şansınız da var. Ancak uygulamanız bir daha güncellenmeyecek. Bu nedenle hem yeni özellikleri kaçıracak, hem de güvenlik yamalarından mahrum kalacaksınız. Veri kullanımı azaltma gibi karşı sunucuya ihtiyaç duyan özellikler şimdilik aktif kalıyor.

Redmi Note 5A’nın Görüntüleri ve Özellikleri Sızdırıldı