Opera masaüstü tarayıcısı artık TikTok’a hızlı erişim sağlıyor

Opera masaüstü tarayıcısı artık TikTok'a hızlı erişim sağlıyor

Opera tarayıcısında sosyal ağlar oluşturmaya hız kesmeden devam ediyor. Şirket, masaüstü tarayıcısını kenar çubuğundan TikTok’a hızlı erişim sağlayacak şekilde güncelledi. İşte detaylar.

Nihayetinde Opera tarayıcısı üzerinden TikTok’a bağlandığınızda herkesin kullanabileceği web sürümüne erişiyorsunuz, ancak özellik yine de fazlasıyla yararlı diyebiliriz. Ek, Instagram, Facebook Messenger ve WhatsApp’a hızlı erişimi de sunuyor. Ayrıca, Apple Music ve Spotify gibi hizmetlere erişimi olan bir medya oynatıcı kenar çubuğuna da erişebilirsiniz. Bunlar yine web uygulamalarına erişim sağlayacak şekilde tasarlandı. Opera, ayrı yerel uygulamalar çalıştırmayı veya tarayıcı sekmelerini değiştirmeyi tercih etmeyen kullanıcıları kazanmayı umuyor.

Opera masaüstü tarayıcısı artık TikTok’a hızlı erişim sağlıyor

Opera masaüstü tarayıcısı artık TikTok'a hızlı erişim sağlıyor

Söz konusu arama motoru olduğunda operanın artık eskisi kadar popüler olmadığını söyleyebiliriz. Ancak şirket bunu sunduğu yeni özellikler ile değiştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda TikTok’a direkt erişim de rakiplerine fark atacak bir özellik olarak ön plana çıkıyor diyebiliriz. Söz konusu özellik özellikle ülkemizde arama motorunun kullanımını arttırmayacaktır ancak yine de diğer uygulamalara fark atması açısından faydalı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu sebeple TikTok’a direkt erişim gibi özellikler direkt olarak web sürümüne ulaşım sağlasa da şirketin pazarlaması açısından faydalı bir özellik olduğunu söyleyebiliriz. Diğer platformlara da erişim sağlanması ciddi bir fark yaratmasa da bazı kullanıcıların platformu tercih etme sebeplerinden biri olabilir.

Realme, yeni Buds Air 3S TWS kulaklıklarını tanıtmaya hazırlanıyor