Gaz pedalı takılı kalan Tesla iki kişinin katili oldu!

Tesla, beş yıl sonra Yarı kamyon rezervasyonları almaya başladı

Çin’de meydana gelen ve gaz pedalı takılı kalan bir Tesla’nın sebep olduğu kazanın görüntüleri izleyenlerin yüreklerini ağızlarına getirdi.

Gaz pedalı takılı kalan Tesla iki kişinin katili oldu! Otomobil dünyasının en önemli tartışmalarından biri olan otonom araçlar güvenli mi yoksa değil mi sorusu her geçen gün biraz daha yüksek sesle dillendirilmeye devam ediyor.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Özellikle tam otonom modda sürülebilen Tesla gibi araçların varlığı ve bu araçların zaman zaman karıştığı kazalar, bu tip soruların belirli aralıklarla yeniden gündeme gelmesine neden oluyor. Çin’de gerçekleşen yeni bir Tesla kazasına ilişkin görüntüler ise, bu soruların her zamankinden daha fazla ciddiye alınmasına neden olabilir.

Tesla

Gaz pedalı takılı kalan Tesla iki kişinin katili oldu!

Tesla Model Y’nin sebep olduğu bu kazada, ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı açıklanırken, araç sürücüsünün 20 yıllık şoförlük deneyiminin olduğu ve mesleğinin de tır şoförlüğü olduğu açıklandı. Bu bilgilerin önemli olma sebebi ise, Tesla Model Y’nin kazaya karışma biçimi.

Görüntülerden de anlaşılacağı üzere, ilk etapta yavaşlayarak durmak isteyen araç sonrasında bir anda akıl almaz bir hıza çıkıyor. Yapılan açıklamada aracın hız limitinin sonuna ulaştığı ve bu duruma sebep olan olayın ise gaz pedalının takılı kalmış olması gösterildi.

Tesla araç satışında rekora koşuyor: Hedefleri tutturabilecek mi?

Gerçekten bakıldığında şoförün 2km boyunca aracı bu durumda bile gayet iyi sevk ve idare ettiği ancak frenlemek zorunda kaldığı bir anda artık çarpışmaktan başka çaresinin kalmadığı görülüyor. Tesla tarafından yapılan açıklamada da durum kabul edilerek gaz pedalından kaynaklı bir sorunun olduğu açıklandı.

Samsung Xiaomi ve diğer Çinli üreticilerle restleşmeye hazırlanıyor!