Opel’den büyük hamle!

Opel

Avrupalı otomobil üretici Opel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada üst kuruluşu PSA Group tarafından tedarik edilen mimari platformlar sayesinde üretim maliyetlerinde %50 tasarruf sağladığını açıkladı. İşte detaylar

Otomotiv devi son dönemde üst kuruluşu PSA Group tarafından tedarik edilen mimari platformlar, şasi, güç aktarım organları sayesinde mevcut geliştirme maliyetleri üzerinden tasarrufa gitmeyi planlıyor. Markanın yaptığı açıklamaya göre bu tür bileşenler üretilen araçların toplam maliyetinin %60’ını oluşturuyor.

Opel CEO’su Michael Lohscheller açıklama yaptı!

Haziran 2017’den bu yana şirketin üst düzey yöneticiliğini üstlenen Michael Lohscheller,dev tasarruf planı ile ilgili “Ortak kullanılan mimari platformlar sayesinde Opel ve Vauxhall modellerinin mevcut maliyetlere kıyasla %20 ila %50 arasında tasarruf sağlanacak” dedi.

Waymo Avrupa’yı hedefliyor!

Opel, sevilen kompakt hatchback modelini detaylı bir şekilde revize etti. Yeni Corsa’nın dünya prömiyeri ise önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek. Yeni modelde PSA Group’a ait yeni bir kompakt platform kullanıldı.

Subcompact giriş seviyesindeki Corsa’da PSA’nın ortak modüler platformu olan CMP / EMP1 kullanıldı. Yeni platform 100 kilograma kadar önemli ölçüde ağırlık tasarrufuna olanak tanıyacak. Bu sayede üretici bazı maliyetlerden tasarruf sağlama imkanı elde edecek. Ayrıca yeni modelde mevcut modelin aksine tamamen PSA güç aktarma üniteleri kullanılacak. Bu tür yenilik ve değişimlerle PSA Group patronunun da dediği gibi Opel’in kârlı, elektrikli ve küresel olmasını diliyoruz.

Opel