Yeni Opel Corsa için geniş motor yelpazesi!

Opel Corsa

Alman otomobil üreticisi yakında piyasaya çıkacak olan yeni Opel Corsa için benzinli, dizel ve elektrikli olmak üzere tüm motor seçeneklerini açıkladı.

Avrupa’daki rekabetçi B hatchback segmentinin güçlü oyuncularından Opel Corsa altıncı nesilde kaputunun altında tamamen PSA Group motorlarını barındıracak. Segmentinde kapsamlı sayılabilecek bir motor serisine kavuşan yeni Corsa ilk etapta üçü benzinli biri dizel olmak üzere dört farklı geleneksel içten yanmalı motora ek bir elektrik motor seçeneği ile showroomlara gelecek. Bununla birlikte ilerleyen dönemde açıklananlardan çok daha güçlü motorlar “hot hatch” kategorisinden bu geniş motor yelpazesine dahil olacak.

İşte yeni Opel Corsa için tüm motor seçenekleri ve şanzıman kombinasyonları!

Alman otomobil üreticisi Opel, yenilenen Corsa’nın motor serisinin en altında yer alan 1.2 litrelik üç silindirli benzinli motoru (75 beygir) her zamanki gibi beş ileri vitesli manuel şanzıman ile giriş seviyesinde piyasaya sunacak. 1.2 litrelik turbo benzinlilerdeki 101 beygirlik orta seviye versiyonu standart olarak altı ileri manuel şanzıman; opsiyonel olarak da sekiz vitesli otomatik şanzıman ile gelecek. Bununla birlikte; benzinlilerin en üstünde yer alan 1.2 litrelik turbo benzinli (131 beygir) motor seçeneği ise sekiz vitesli otomatik şanzıman kombini ile satılacak.

Dizeller tarafında ise durum biraz daha basit; Opel, 1.5 litrelik (102 beygir-250 nM) tek dizel motorunu sekiz vitesli otomatik şanzımanla belli bir standartta gelecek.

Tüm bunlara ek olarak; kuvvetle muhtelemel yeni Corsa’daki geleneksel içten yanmalı motor serisi ilerleyen dönemde OPC varyantı ile 1.6 litrelik dört silindirli turbo benzinli (200 beygir) motor seçeneği ile performans yönünde genişleyecek diyebiliriz.

Yeni Opel Corsa için geri sayım başladı!

Tabii bu arada motor yelpazesinde bulunan tek elektrik seçeneğini de unutmamak gerek. Opel e-Corsa adını verdiği tam elektrikli altıncı nesil Corsa modelinde 136 beygir gücündeki Siemens elektrik motorunu tercih etmiş. Bu güçlü motoru ise tek seferde 330 km saf elektrikli sürüş menzili vaat eden 50 kWh’lık lityum-iyon pillerle beslemekte karar vermiş.

Opel Corsa