iOS 11.4 batarya sorunu yaşıyor!

iOS 11.4 batarya sorunu

Apple’ın yeni özellikler sunan güncellemesi iOS 11.4 batarya sorunu ile gündeme geldi. iOS 11.4 kullananlar, bataryanın bir günü bile çıkarmadığından şikayetçi. Peki, Apple şimdi ne yapacak?

Apple, Eylül 2017‘de duyurmuş olduğu AirPlay 2 ve iCloud Mesajlar özelliğini daha Haziran 2018‘de anca sunabilmişti. Uzun süredir üzerinde çalışılan iOS 11.4 batarya sorunu ile gündeme bomba gibi düştü. Apple’ın destek forumlarında iOS 11.4 kullanıcıları bataryalarının resmen öldüğünü dile getiriyor.

iOS 11.4 batarya sorunu çözülecek mi?

Apple’ın destek forumlarında, kullanıcılar bir gün dayanan iPhone bataryasının iOS 11.4 sonrası bir günü tamamlayamadığını dile getirmeye başladı. Bu sorunun Wi-Fi ağ bağlantısından kaynaklandığını bile söyleyenler var.

iOS 11.4.1 Beta 2 çıktı!

Söylentilere göre; iOS 11.4’te 5 GHz Wi-Fi bandını kullanırsanız şarjınız çabuk tükeniyor. Bu sorunu engellemek için Wi-Fi bandını 2.4 GHz olarak ayarlamak gerekiyor. 2.4 GHz’ye geçerek hız ve verimlilikten feragat etmek şimdilik akla mantığa sığan bir çözüm değil.

iOS 11.4 batarya sorunu

Apple cephesi ise bu sorun karşısında suskunluğunu koruyor. Muhtemelen Cupertinolu teknoloji devi, Temmuz başı yayınlayacağı iOS 11.4.1 güncellemesi ile bu sorunu çözecektir. Bataryası yıpranan iPhone’ları yavaşlatan Apple, bakalım yine batarya sıkandalı ile karşılaşacak mı?