PSA Group SUV segmentine yöneliyor!

PSA Group

Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil üreticisi olan PSA Group, son dönemde artan SUV akımına kayıtsız kalmadı. Otomotiv devi, artan SUV talebini karşılamak için üretim kapasitesini arttırmaya karar verdi.

Fransa merkezli otomobil üreticisi PSA Group CEO’su Carlos Tavares, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada son dönemde artan SUV talebini olumlu yönde değerlendirdi. Tavares, yüksek kâr marjı nedeniyle SUV satışlarını arttırmayı şirketin büyümesini için bir fırsat olarak görüyor.

PSA Group, yeni SUV modellerini tanıtmaya devam ediyor!

Şirket, çok kısa bir zamanda birçok yeni SUV ve crossover modeli geliştirdi ve piyasaya sürdü. Bunlardan en çok rağbet görenler şüphesiz ki Peugeot 3008 modeli oldu. Kompakt SUV modeli, kısa bir süre içinde markanın en çok satan ikinci modeli haline geldi.

Bunun yanı sıra markanın en çok satan modelleri arasında Peugeot 5008, ve Citroen C3 Aircross, Citroen C5 Aircross, Opel Crossland X ve Opel Grandland X gibi kompakt SUV ve crossover’lar yer alıyor.

Bu beş model, 2018’in ilk çeyreğinde Avrupa’da 250.000 civarında bir satış rakamına ulaştı. Bu rakam markanın satışlarının yaklaşık %17’sini oluşturuyor.

PSA Group

Daimler AG tam 4.4 milyar dolar ödeyecek!