Opel Adam neden üretimden kaldırılıyor?

Opel Adam

PSA Group, Opel’in 2012 yılından bu yana ürettiği mini otomobili Adam’ı üretimden kaldırma kararı aldı. Peki Mayıs 2019’dan sonra üretim hattından çekilecek Opel Adam’ın sonunu getiren ne oldu? Opel Adam neden üretimden kaldırılıyor? İşte detaylar. 

Adını şirketin kurucusu Adam Opel’den alan bu mini otomobil sadece altı yıldır piyasada. Sempatik bir tarza sahip olan bu minicar kullanıcılar tarafından oldukça da seviliyordu. Ancak tüm bu başarıya rağmen PSA Group 2012’den beri Opel’in ürün portföyünde yer alan Adam’ın fişini çekme kararı aldı.

Adam’ın sonunu getiren temel sebebi yüksek üretim maliyetleri. PSA Group’a oldukça pahalıya patlayan bu minicar markanın diğer modelleriyle ortak parça kullanımına büyük ölçüde müsait değil. Bu da beraberinde fazla parça stoku ve yüksek depolama kapasitesi gerekliliği getiriyor.

Opel Adam’ın astarı yüzünden pahalıya geliyor!

Yine de kısa zamanda popülerlik kazanan Opel Adam sahip olduğu şık tarzı ve sunduğu geniş opsiyonlarla Fiat 500 ve Mini Cooper gibi Avrupalı rakipleri arasında iyi bir yere sahipti.

Mayıs 2019’da son örneği şirketin Eisenach’taki fabrikasından çıkacak olan Adam tarihe karışacak.

Şu an için Adam’ın akıbeti hakkında PSA Group ve Opel tarafından resmi bir açıklama gelmediğini söylerken ancak çıkan haberlerle ilgili herhangi bir yalanlama gelmediğini de belirtelim.

Fiat 500X dört yıl sonra yenilendi!

Opel Adam