Online sınavlar hacklenecek: HackerConf 2021 başlıyor!

Matrix serisi siber güvenliği

Bugünlerde herkesin girmek zorunda olduğu online sınavlar hacklenecek. Üstelik bu gayet bildiğiniz resmi bir konferansta yapılacak. Hadi gelin olayı daha iyi kavramak için detaylara bakalım.

HackerConf 2021 afişlerinde “online sınavlar hacklenecek” ibaresi yer aldı. “MDISEC” isimli Twitch kanalı bomba gibi bir ekiple büyük bir organizasyon kurdu. Bu organizasyonda bütün hackerlar aşılamaz denilen güvenlik duvarlarını aşacak. Bu sayede ortaya son derece ilginç hackleme aktiviteleri çıkacak.

Küresel çapta siber güvenlik çok büyük bir öneme sahip. Her yıl 1 milyon civarında insan veya işletme hacker saldırıları nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Özellikle de büyük şirketler bu konuda mağduriyetin zirvesinde yer alıyor.

HackerConf 2021 kapsamında neler yapılacak?

Türkiye’nin en çok dikkat çeken etkinliklerinden HackerConf 2021, bundan kısa bir süre önce duyuruldu. Yapılan duyuru kapsamında, “0 TL ile İstanbul’u gezmek!” ve “Pandemi Döneminde Online Sınavlarda Nasıl AA Alınır?” gibi başlıklar yer aldı.

online sınavlar hacklenecek
Genel olarak bakıldığında bu etkinliğin amacının beyaz şapkalı hacker faaliyetlerini teşvik etmek olduğunu söyleyebiliriz. Dünya genelinde saldırılar bu kadar yaygınken savunma yapacak hackerlara ihtiyaç var. Siber güvenlik ve bilgisayar korsanlığı, Serdar Kuzuloğlu tarafından da geleceğin en önemli çalışmaları olarak nitelendirilmişti.

20 Ocak 2021 tarihinde saat 09:59’da bu etkinliğe ücretsiz olarak katılabilirsiniz. Etkinliğe katılmak için ekstradan birşey yapmanıza gerek yok. MDISEC isimli Twitch kanalına gitmeniz ve canlı yayını izlemeniz yeterli olacak. Peki siz böyle bir etkinliğe katılmayı düşünür müsünüz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.