Siber saldırılar 2021 yılında artış gösterecek: Korunmak mümkün mü?

milyarlarca şifre

Herkesin korkulu rüyası haline gelen siber saldırılar, 2021 yılında da devam edecek gibi görünüyor. Üstelik bu seferki saldırılar çok daha tehlikeli olacak. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

2020 yılında büyük bir panik yaratan siber saldırılar, 2021 yılında çok daha farklı bir boyutta ilerleyecek. Hackerlar genellikle büyük şirketlere saldırsalar bile en büyük gelirleri orta ve küçük firmalardan kazanıyorlar. Bu tür şirketler siber güvenliğe pek fazla önem vermediği için geri plana düşüyor ve hemen hacklenebiliyor.

Yapılan yeni araştırmalar ve ortaya çıkan bazı raporlar durumu çok daha başka bir boyuta taşıdı. Buna göre siber saldırganlar Google ve Apple gibi şirketleri gözüne kestirmiş gibi görünüyor.

Siber saldırılar geliştiricilere yoğunlaştı

Ortaya çıkan bazı detaylara göre siber saldırılar daha çok geliştirici ekiplere yöneldi. Hackerların hedefi geliştiriciler üzerinden bazı özel bilgilere ulaşmaktı. Kod blokları hacklenecek ve bu sayede Google gibi şirketleri ele geçirmek kolaylaşacak.

Herkesin korkulu rüyası haline gelen siber saldırılar, 2021 yılında da devam edecek gibi görünüyor. Üstelik bu seferki saldırılar çok daha tehlikeli olacak.
Geliştiriciler her şirket için kritik bir öneme sahip. Bu kişilerin en ufak bir hatası bile şirkette büyük problemlere yol açabilir. Google ve Apple gibi firmalar genellikle geliştiricilere birçok kaynak kodunu sunuyor. Böylece onların değişiklikleri daha kolay yapabileceği düşünülüyor. İşte hackerların vurmak istediği nokta da tam olarak burası.

Dünya henüz Emomet isimli hacker altyapı faaliyetini unutamadan yerine çok daha büyük saldırılar gerçekleşmeye başladı. Üstelik bu sefer saldırganlar Google gibi herkesin kullandığı platformlardan saldırıya geçebilir. Hem Apple hem de Google şu an alarm durumuna geçti. Bundan korunabilmek daha çok bu tür büyük şirketlerin izleyeceği politikalara bağlı.