OnePlus 8T Concept renk değiştiriyor

OnePlus 8T Concept

OnePlus’ın yeni telefonu OnePlus 8T Concept, renk değiştiren yapısının yanı sıra mmWave reaktif algılama teknolojisi ile ön plana çıkıyor.

OnePlus, şirketin CES 2021’den önceki ikinci konsept telefonu olan OnePlus 8T Concept modelini duyurdu. İlki, bu yılın başlarında CES 2020’de tanıtılan renk değiştiren cam teknolojisine (elektrokromik cam teknolojisi) sahip OnePlus Concept One’dı. Yeni konsept aynı zamanda elektrokromik sırt kullanıyor ve ayrıca Elektronik Renk, Malzeme ve Kaplama (ECMF) ve mmWave’i birleştiriyor.

OnePlus 8T Concept Özellikleri

Kullanıcılar ve cihaz arasında daha doğal bir etkileşim oluşturmak için doğal tasarım ilhamı ve gelişmiş teknolojilerin bir kombinasyonunu kullanıyor.

Pamukkale, Türkiye kaplıcalarındaki çok renkli akan suların renklerinden esinlenmiştir.

Elektronik Renk, Malzeme ve Kaplama (ECMF), bir cihazın fiziksel tasarımının kullanıcı ve yazılım özellikleriyle dinamik olarak çalışmasına olanak tanır.

Telefondaki ECMF, farklı voltajlar altında değişen metal iyonlarının değerlik durumu olan camda metal oksit içeren renk değiştiren bir film şeklini alır. Bu, metal oksit etkinleştiğinde, camın renginin koyu maviden açık gümüşe değiştiği anlamına gelir.

ECMF tasarımı, mmWave ile birlikte çalışarak gerçekten etkileşimli hale gelir ve teknolojimizle etkileşim şeklimizi değiştirir.

5G’den ödünç alınan bu teknolojinin çalışma prensibi, mmWave radar modülünün elektromanyetik dalgaları iletmesi ve almasıdır. Elektromanyetik dalgaları alırken, dijital sinyal işleme (DSP) ve CPU sinyal ve bilgi işlemeyi gerçekleştirerek cihazın nesneleri algılamasına, görüntülemesine, konumlandırmasına ve izlemesine izin verir.

OnePlus 8T Concept

OnePlus 8T Konseptinin elektrokromik arkasındaki değişen renkleri mmWave algılama teknolojisiyle birleştiren OnePlus, bunun insanların akıllı telefonlarıyla nasıl etkileşim kurduğuna dair çok çeşitli olasılıklar açmanın ilk adımı olduğunu söylüyor. Yakın gelecekte, Reaktif Algılama için daha fazla kullanım bekliyor.

iPhone 13 LiDAR ve daha küçük çentik ile gelebilir

Dokunmasız bildirimler için, ECMF, gelen bir arama için renkleri yanıp sönebilir ve kullanıcılar, cihaza dokunmadan bile basit bir hareketle aramayı kabul edebilir veya reddedebilir.

Solunum monitörü için, mmWave teknolojisi kullanıcının nefes alışını kaydederek rengin senkronizasyonda değişmesini sağlar ve telefonu etkili bir şekilde biofeedback cihazı haline getirir.

OnePlus 8T Concept