OnePlus 5 özellikleri sızdırıldı!

oneplus 5

Akıllı telefon pazarının son yıllardaki yükselen yıldızı OnePlus’ın yeni amiral gemisi ortaya çıktı. İşte OnePlus 5 özellikleri ve diğer detaylar.

Çin’in son yıllardaki yükselen değerlerinden biri olan OnePlus, yeni amiral gemisi modelini tanıtmak için gün sayıyor. Geçtiğimiz gün Güney Kore basınında yer alan bir habere göre, Çinli üreticinin yeni amiral gemisi modeli OnePlus 5 ismini taşıyacak.

Bilindiği üzere firma son olarak OnePlus 3T modelini satışa sunmuştu. Peki neden sıradaki amiral gemisi modeli OnePlus 4 değil de OnePlus 5 ismiyle gelecek? Bu konu hakkında çeşitli spekülasyonlar olsa da en ağır basanı “4” rakamının Çin’de uğursuz kabul ediliyor olması.

OnePlus 5 ile ilgili ortaya atılan iddialar elbette sadece telefonun isminden ibaret değil. Söylentilere göre OnePlus’ın yeni modeli, Galaxy S7 Edge tarzında bir tasarıma sahip olacak. Yani telefonun iki köşesi de kavisli ekranla gelecek.  6GB ya da 8GB RAM kullanılacağı söylenilen cihazın dahili depolama alanının ise 256GB olması bekleniyor. 23 MP’lik ana kameraya 16MP’lik ön kameranın eşlik edeceği OnePlus 5, seramik kaplı bir gövde tasarımına sahip olacak.

OnePlus5 hakkında belirsiz olan tek şeyse telefonun kullanacağı yonga seti. Bilindiği üzere Qualcomm yeni yonga seti Snapdragon 835’te önceliği Samsung’a vermiş durumda. Hal böyle olunca OnePlus’ın yeni amiral gemisinde Snapdragon 821 kullanacağı düşünülüyor. Tabi bir diğer seçenek te, Samsung’un Galaxy S8’i piyasaya sürmesini bekleyip, Snapdragon 835 stoklarının tekrardan ulaşılabilir olmasını beklemek. Bakalım Çinli üretici nasıl bir strateji izleyecek. Bekleyip göreceğiz.