Omicron’da korkutan tablo

Omicron varyantıyla ilgili şaşırtıcı açıklama: Gribe dönüşüyor

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen yeni haberler, pandeminin seyrinin yeniden kötüye gidebileceğini gösteriyor.

Omicron’da korkutan tablo! Birkaç yıldır hemen her gün bir şekilde kötü haber vermek zorunda kaldığımız Korona virüs pandemisi, bugün de bizleri şaşırtmadı ve yine kötü bir haberler gündeme gelmeyi başardı. Bu defa haberin kaynağı Amerika Birleşik Devletleri.

ABD’nin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkez (CDC) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede görülen yeni vakaların %73’ü Omicron varyantı kaynaklı. Bunun bir diğer anlamı, artık bu ülkede baskın varyant Delta değil Omicron oldu. Aslında bu çok da şaşırtıcı değil. Geçtiğimiz günlerde başta İngiltere olmak üzere birçok ülke Omicron varyantının Delta varyantına göre çok daha bulaşıcı olduğunu duyurmuş, vakaların çok büyük bir kısmının bu yeni varyant kökenli olduğunu açıklamıştı.

Omicron varyantıyla ilgili şaşırtıcı açıklama: Gribe dönüşüyor

Omicron’da korkutan tablo

Sadece dün Covid-19 kaynaklı 70.000 yeni vaka ve 135 yeni vefatın yaşandığı Amerika Birleşik Devletleri’nde Omicron kaynaklı ilk vefatta dün gerçekleşti. Tüm bu gelişmeler yüzünden, ülkede yeniden önlemlerin sıkılaştırılması söz konusu. Buna bağlı olarak da yapılan ilk güncelleme, seyahat edilecek ülkeler listesinin yenilenmesi oldu.

Bununla birlikte, şimdilik Amerika Birleşik Devletleri’nde herhangi bir tam kapanma ihtimali masada değil. Bu durumun en büyük nedeni ise, her ne kadar yapılmış bilimsel bir çalışma olmasa da, eldeki verilere göre Omicron’un Delta’dan daha ölümcül olduğuna yönelik herhangi bir tespitin yapılamamış olması. Ne diyelim, umuyoruz ki bu varyant son olur ve bir sonraki pandemi haberimiz, müjde pandemi bitti diye başlar.

Stellantis ve Foxconn yarı iletken çip tasarlayacak!