Olympus, Samsung ile ortaklığını yalanladı

y2

Geçtiğimiz Nisan ayında, Samsung’un, Olympus’un gelecekteki Samsung akıllı telefonlar için kamera modülünü ürettiğini görebilecek bir işbirliği için Japon kamera üreticisi ile iş birliğine gideceği iddia edilmişti.

O dönemde her iki taraftan da resmi bir açıklama gelmezken, geçtiğimiz günlerde dedikodular yeniden canlandı. Olympus markalı bir kameraya sahip Galaxy S22’nin hayran yapımı görüntülerini bile gördük.

Ünlü Japon kamera üreticisi, yaklaşmakta olan Galaxy S22 serisi için kamera kurulumunun tasarımı ve geliştirilmesi ile ilgili olarak Samsung ile herhangi bir ortaklığın varlığını reddetti. 

Olympus ve Samsung arasında bir noktada çökmüş olabilecek görüşmelerin gerçekten olup olmadığı belli değil. Samsung ayrıca Olympus ile arasında herhangi bir ortaklıktan bahsetmedi. Olympus’un akıllı telefonları için kamera modülünün üretiminde olası ortaklıklar konusunda farklı akıllı telefon üreticileriyle görüşmeleri de pek olası değil.

Olympus,

Geleneksel kamera üreticileri ve akıllı telefon üreticileri arasında bu tür işbirliklerinin olması alışılmadık bir durum değil. Bu tür ortaklıkların akıllı telefonlar için daha güçlü kameralar sağladığına inanılıyor. Gerçekten de, akıllı telefon üreticileri genellikle bu tür işbirliklerini kullanarak gelişmiş görüntü işleme ve genel verimlilik talep ediyor. Sektörde açık bilgi olan ortaklıklardan bazıları arasında Leica ve Huawei, Zeis ve Vivo, Hasselblad ve OnePlus yer alıyor.

Olympus, kendisi ile Samsung arasında herhangi bir ortaklık olmadığını ima ederken, Samsung, iddiayı öne süren veya çürüten herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Samsung Galaxy S22 serisi 2022’nin ilk çeyreğinde tanıtılabilir ve serideki üç cihaz Galaxy S21 serisinin halefleri olacak. Şu anda bildiklerimizin çoğu spekülatif olsa da, 2022 için Samsung’un önde gelen amiral gemisi teklifi olmayı vaat ediyor.

Surface Duo 2, daha büyük bir ekran ile geliyor