Ölü sevgilisinden SMS aldı, şok geçirdi

ölü sevgilisinden

ABD’de dev GSM şirketlerinin, 14 Şubat’taki Sevgililer Günü mesajlarını alıcılarına ulaştıramadığı, mesajlar Kasım ayında ilgili kişilere ulaşınca anlaşıldı. Bir kullanıcının ise hayatını kaybetmiş ölü sevgilisinden SMS alınca şok geçirdiği ortaya çıktı.

Sevdikleri veya beğendikleri insanlara Sevgililer Günü mesajı göndermek isteyen 186 bin ABD’linin mesajları hedefine ulaşmadı.

Bu işin sorumlusu kim?

Mesajları gönderen kişiler ise cevap alamadıkları mesajları karşılığında üzüldüler ancak gerçek Kasım ayında ortaya çıktı. Operatörlerin sunucularında yoğunluk nedeniyle takılı kalan mesajlar, 6 Kasım 2019 Çarşamba akşamı muhataplarına ulaştı.

T-Mobile, AT&T, Sprint ve Verizon abonelerinin etkilendiği sorunun aslında operatörlerden değil, operatörlere SMS hizmetinde taşeronluk yapan Syniverse şirketinden kaynaklandığı anlaşıldı.

Ancak, bazı kullanıcılara gece yarısı eski sevgililerinden aşk mesajı gelmesi insanları rahatsız ederken, 14 Şubat’tan sonra başka insanlarla ilişkiye başlayan veya evlenen kullanıcılar da zor zamanlar yaşadılar. Bir kullanıcı ise yaz aylarında hayatını kaybetmiş ölü sevgilisinden “seni seviyorum” mesajı aldığını görünce şok geçirdiğini açıkladı.

Nokia akıllı televizyonları yakında piyasada olacak

Şikayetlerin artmasıyla yapılan araştırmada ise 186 bin mesajın sunucularda takılı kalmış olduğu ve Çarşamba akşamı hedeflerine ulaştığı anlaşıldı.

ölü sevgilisinden