Google’dan Sevgililer Gününe Özel Hazırlık

unnamed file

Amerika merkezli internet devi Google, Sevgililer Günü için özel bir içerik hazırladı. Firmanın hazırladığı Doodle büyük ilgi çekti. Sadece Sevgililer Gününe dikkat çekmeyen Doodle aynı zamanda nesli tükenmekte olan hayvanlara da dikkat çekiyor. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Amerika merkezli teknoloji devi Google, arama motorunda kullandığı logosunu özel günlerde Dooldle’lar ile değiştiriyor.  Firmanın ‘Doodle’lar, tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla Google logosunda yapılan eğlenceli, şaşırtıcı ve bazen de spontane değişikliklerdir.’ olarak tanımladığı bu içerikler pek çok özel günde hazırlanıyor.  Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan ve 10 Kasım gibi ülkemiz için değer arz eden günlerde hazırlanmayan bu içerikler tepkiye neden olmuştu.

 

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle de bir Doodle hazırlandı. Bir hikayeyle birlikte hazırlanan Doodle, aynı zamanda bir oyunu da içeriyor. Cep telefonları ve tablet bilgisayarlardan da oynanabilen oyun farklı dinamiklere sahip. googledan-sevgililer-gunune-ozel-doodle-1

Sevgililer Günü Doodle’ı için kullanılan hayvan ise özellikle seçilmiş. Pangolin hayvanının kullanıldığı Doodle’ın bir diğer amacı da nesli tükenmekte olan hayvanlara dikkat çekmek. Bir memeli olan pangolin, sahip olduğu özel zırhı ve lezzetli eti nedeniyle büyük çaplı avlanmaya maruz kaldı. Kontrol altına alınamayan avlanma nedeniyle nesli tükenme noktasına pangolinleri avlamak şu an tamamen yasaklanmış durumda.

Google tarafından Sevgililer Günü için hazırlanan Doodle şu an da bilgisayar, telefon ve tablet üzerinden erişilebilir durumda. Ayrıca oyunda tüm platformlar için kullanımda.

Model S Kazasında Kızını Kaybeden Baba: Tesla Neden Böyle Bir Araba Yaptı