Oculus Rift’in Beta Aşaması Yaz Aylarında Başlayacak

Oculus Riftin Beta Aşaması Yaz Aylarında Başlayacak

Son yılların en heyecan verici projeleri arasında yer alan sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift, 2015 yılının yaz aylardında beta aşmasına başlayacak.

Bu yılın başında düzenlenen Consumer Electronics Show 2014’te kullanıcılarla buluşan ve etkinliğin en çok ilgi gören cihazları arasında yer alan Oculus Rift, sanal gerçeklik cihazlarını bir anda teknoloji dünyasının gündemine taşımayı başarmıştı. Son yılların en heyecan verici projeleri arasında yer alan Oculus Rift’in özellikle oyun dünyasının geleceğinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. Ancak teknoloji dünyasında büyük ilgiyle karşılan bu cihazın kullanıcılara ulaşması beklendiği kadar çabuk olmayacak gibi görünüyor.

Oculus_Rift (2)

Developer versiyonu bir süre önce sınırlı sayıda kullanıcıya ulaşan Oculus Rift‘in bu yıl sonunda kadar genel kullanıcı kitlesine ulaşması planlanmış olsa da bu planlar önemli ölçüde ertelenecek gibi görünüyor. Önümüzdeki aylarda Oculus Rift Developer Kit’in 2. versiyonunu 45.000 kullanıcıya ulaştıracak olan Oculus VR’ın cihazın beta aşamasına 2015 yılının yaz aylarında başlayacağı söyleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Facebook tarafından 2 milyar dolar karşılığında satın alınan Oculus VR’ın merakla beklenen sanal gerçeklik cihazını daha da geliştirmek istediği ve genel kullanıcı kitlesin sunmadan önce bazı değişikliklere gideceği belirtiliyor. Oculus Rift‘in beta aşamasında Google’ın Google Glass için uyguladı stratejiye benzer bir yol izlemesi beklenen Oculus VR, cihazı bir yandan denemek isteyen kullanıcılara sunarken bir yandan da bu kullanıcılardan gelen geri dönüşleri değerlendirerek cihaz üzerinde geliştirmeler yapmayı sürdürecek.

Microsoft 2015′te Nokia Markasını Kullanmayacak