Angry Birds Oyununu Geliştiren Bir Türk

angry

TÜBİTAK tarafından başlatılan tersine beyin göçü çalışmalarından çok neticeler alınmıştı. Dışarıda tanınan firmalarda yer alan mühendisler ve doktorlar TÜBİTAK çalışmalarıyla sağlanan burslar sayesinde çalışmalarını Türkiye’de gerçekleştirmek için geri dönmüşlerdi. Ancak hala yurtdışında guru duyacağımız Türk mühendisler var.

Bu Türk mühendislerden birisi de milyonlarca müşterisi olan Rovio şirketinde mobil oyun uygulamalarının başında yer alan Serdar Soğancı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Finlandiya temaslarında kendisiyle görüştüğü Türk mühendis, Rovio şirketinin dünyaca ünlü oyunu olan Angry Birds’ün, başında bulunduğu ekip tarafından geliştirildiğini söyledi. 2010 yılında Rovio şirketine katıldığını açıklayan Soğancı, o zaman için 17 olan çalışan sayısının şimdi 700 olduğunu açıkladı. Şirketin kısa sürede büyüdüğünü, bunun  kendi kıdemini de büyüttüğünü anlattı.

angry

Ankara doğulu olan Soğancı, 2000 yılında Helsinki’ye gelmiş. Rovio içerisinde de 40 kişilik bir grubun lideri. Bu grup telefonlar için mobil oyunlar üretiyor. Başarılı bir yazılımcı olan Soğancı, Başbakanla da kısa bir süre görüşmenin güzel bir anı olduğunu açıkladı.