Nvidia fotoğraf iyileştirmede devrim yaratıyor!

Nvidia

Nvidia, geliştirmiş olduğu yeni yapay zeka sayesinde noise yani kumlama olan fotoğrafları saniyeler içerisinde iyileştirebiliyor. Peki, bu yeni fotoğraf düzeltme teknolojisi nasıl çalışıyor?

Akıllı telefon üreticileri her ne kadar kamera teknolojisinde büyük devrimler yaratsa da, özellikle gece ışığın yetersiz olduğu ortamlarda çekilen fotoğraflarda noise yanı kumlama oluşmasının önüne geçemiyor.

ISO ayarının artmasından dolayı kaynaklanan fotoğrafları düzenlemek de kumlama yüzünden bir işkence olabiliyor. Nvidia yeni geliştirdiği yapay zeka sayesinde bu sorunun önüne geçmeyi başaracak gibi görünüyor.

Nvidia fotoğraf düzeltecek!

Nvidia, Aalto Üniversitesi ve MIT‘den araştırmacılar görüntüyü bir sonraki düzeye kadar yok sayan karmaşık bir AI yani yapay zeka algoritması geliştirdiler. Geliştirilen bu yapay zeka, derin öğrenme sayesinde fotoğrafı saniyeler içerisinde analiz edip düzeltebiliyor.

Araştırmacılara göre; bu yeni yapay zeka, de-noising yani kumlama düzeltme olayı diğer yöntemlerden daha başarılı bir sonuç veriyor. Geliştirilen bu yeni teknoloji noise gidermenin yanında, bir fotoğrafa yazılmış rastgele metinleri de anında silebiliyor.

Yeni GeForce GTX 1050 tanıtıldı!

Bu teknolojinin saniyeler içerisinde nasıl fotoğrafı düzelttiğini kanıtlayan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Henüz son kullanıcının beğenisine sunulmayan bu özelliğin, önümüzdeki yıllarda firmalara satılarak ücretli olarak kullanıcılara sunulması bekleniyor.