Nokia’nın Alınması Microsoft’u Karıştırabilir

Nokianın Alınması Microsoftu Karıştırabilir

Nokia anlaşmasının ardından firmaya katılan çalışanlarla beraber masrafları artan Microsoft’un önümüzdeki aylarda işçi çıkarmaya başlayacağı söyleniyor.

Teknoloji devi Microsoft‘un bugüne kadar kalkıştığı en büyük girişimlerden biri olan Nokia‘nın satın alımı geçtiğimiz aylarda tamamlanmış ve 7.2 milyar dolar değerindeki anlaşmanın neticesinde Nokia‘nın telefon bölümü Microsoft bünyesine katılmıştı. Nokia anlaşmasının resmi olarak tamamlanmasının ardından iki firma da memnun ve herşey yolunda gibi görünüyor olsa da, firmaya yakın kaynaklara göre Microsoft cephesinde işler çok yakında karışabilir.

Nokia

Amerikalı teknoloji devinin henüz Nokia anlaşmasını tamamlamadan önce dünya genelinde 100.000’e yakın çalışanı bulunduğunu söyleyen kaynaklar, Nokia’nın telefon bölümünde yer alan 25.000’e yakın çalışanın da firmaya dahil olmasıyla beraber sorunlu bir sürecin başladığını belirtiyor. Nokia anlaşmasının ardından firmaya taşınan çalışanları gerekli departmanlara dağıtmakla meşgul olan Microsoft’un, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada tüm Nokia çalışanlarının hoş karşılanacağını belirtmişti. Ancak son dönemde yaşanan çalışan artışından sonra masraflarda kısıtlamaya gitmesi gereken Microsoft‘un önümüzdeki aylarda işçi çıkarma yoluna gidebileceği söyleniyor.

Siri Çok Yakında Daha Zeki Hale Gelecek