Çin Linux İçin Windows’u Terk Etmeye Hazırlanıyor

Çin Linux İçin Windowsu Terk Etmeye Hazırlanıyor

Windows’la beraber gelen masraflardan kurtulmak isteyen Çin hükümetinin köklü bir değişikliğe giderek Linux’a geçiş yapabileceği belirtiliyor.

Dünyanın en büyük pazarları arasında yer alan Çin’den gelen son haberler, teknoloji devi Microsoft‘u endişelendirecek gibi görünüyor. Microsoft’un popüler işletim sistemi Windows‘un masraflarından kurtulmak isteyen Çin Halk Cumhuriyeti hükümetinin, köklü bir değişikliğe giderek Windows’u Linux‘la değiştirebileceği söyleniyor. Son dönemde kullanıcı sayısını hızla arttıran Linux işletim sistemi, açık kaynak kodlu ve ücretsiz olduğu için Çin hükümetinin masraflarını ciddi ölçüde düşürmesini sağlayabilir.

Windows_vs_Linux

Çin hükümetinin Windows‘u Linux‘la değiştirmek istemesi ilk bakışta oldukça karlı ve yapılabilir görünüyor olsa da, bu değişikliğin gerçekten hayata geçirilmesinin önünde birçok engel olduğu belirtiliyor. Çin’in yakın zamanda Linux‘a geçmesinin imkansız görünmesinin başlıca sebebi, Windows’un tüm dünyada olduğu gibi Çin’de de büyük çoğunluk tarafından kullanılıyor olması.

Windows XP emekliye ayrılmasının ardından ülkede kullanıcı kaybetmiş olsa da, bu kullanıcıların büyük bölümünün Windows 7’e geçtiği görülüyor. Hükümet dairelerinde Windows 8’in kullanımını geçtiğimiz ay yasaklayan Çin hükümeti açık kaynaklı işletim sistemlerine geçmekte kararlı görünse de, kullanıcıların bu durumu yakın zamanda uyum sağlaması oldukça zor görünüyor.

Surface Pro 3 Sorunları Kullanıcıları Kızdırdı