Microsoft Nokia Anlaşması Tamamlandı

Microsoft Nokia Anlaşması Tamamlandı

Microsoft tarafından yayınlanan resmi açıklamayla, uzun süredir beklenen Microsoft ve Nokia anlaşmasının nihayet tamamlandığı duyuruldu.

Finlandiya menşeli Nokia’nın telefon departmanı, geçtiğimiz yılın sonlarında açıklanan bir anlaşma ile teknoloji devi Microsoft tarafından satın alınmıştı. Yaklaşık 7 milyar dolar civarında olduğu söylenen bu anlaşma sonucunda Nokia’nın telefon bölümü Microsoft’a Mart ayında devredilecekti ama bu tür bir anlaşmanın gerçekleşmesi için gerekli olan izinlerin alınması beklenenden uzun sürünce bu tarih de ileri alındı.

Microsoft Nokia Anlaşması

Beklenen haber dün Microsoft cephesinden geldi ve firma tarafından yapılan resmi açıklamayla, Nokia ile yapılan anlaşmanın tamamlandığı duyuruldu. Anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için dünya genelinde gerekli tüm izinlerin alınmasının ve Nokia hissedarlarının anlaşmayı onaylamasının ardından, Microsoft artık telefon bölümünün sahibi oldu. Anlaşma gereğince Nokia’nın CEO’su Stephen Elop da Microsoft’a yönetici olarak katıldı ve bundan sonra firma tarafından geliştirilen tüm cihazların yapımından sorumlu olacak. Bu cihazlar arasında sadece Lumia telefonları ve tabletleri gibi ürünler değil, Xbox gibi zaten Microsoft bünyesinde yer alan cihazlar da yer alıyor.

Teknoloji Firmaları Lobi Çalışmalarına Servet Harcıyor