Nokia X6 yenileniyor!

nokia

Bir zamanlar cep telefonu pazarında zirvede yer alan Nokia, şu aralar eski günlerine dönmenin hesaplarını yapıyor. İşin enteresan kısmı ise bu hesaplarda, eski modellerin de önemli bir rol üstleniyor olması. Bir süre önce bazı eski modellerini yenileyerek tekrardan satışa sunan Finli üreticinin radarında bu sefer Nokia X6 bulunuyor. Zamanında hayli popüler bir model olan X6, şimdi ise  yenilenmiş haliyle tekrardan müşterilerle buluşacak.

Nokia X6 fiyatı da belli oldu

Kısa süre önce Nokia X üzerine bazı dedikodular ortaya çıkmıştı. Hatta Nokia’nın iPhone X’e rakip olabilecek bir amiral gemisi modeli tasarladığı iddia edilmişti. Nitekim bu iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Çünkü Nokia X olarak lanse edilen model aslında orta segmente hitap eden Nokia X6’ti.

Geçtiğimiz gün Nokia X6 ile ilgili daha fazla detay ortaya çıktı. İlk olarak 2009 yılında satışa sunulan X6, kompakt bir cihazdı. Günümüz şartlarına göre tekrardan yorumlanan telefon, son günlerin popüler tasarım çizgisi, çentikli ekranla geliyor. Arka tarafında çift ana kamera bulunduran modelin fiyatı ise 250 dolar civarında olacak. İlk olarak Çin’de satışına başlanacak olan telefonun kutudan ilk çıktığında Android Oreo ile çalışması bekleniyor. 6X’in global pazara ne zaman geleceği ise henüz netlik kazanmış değil. Bir ihtimal, bu telefon Çin’e özel olarak da kalabilir. Bekleyip göreceğiz.

nokia

LG G7 basın görseli sızdırıldı