Nokia, Withings Steel HR satışlarından memnun

steel hr

Nokia geçtiğimiz Şubat ayında bünyesine kattığı Withings’in Steel HR satışlarından hayli memnun. İşte konu hakkındaki detaylar.

HMD Global tarafından satın alındıktan sonra önemli atılımlara imza atan Nokia, geçtiğimiz Şubat ayında saat markası Withings’i bünyesine katmıştı. HMD Global’den yapılan açıklamada tüm markaların Nokia ismi altında birleştirileceği belirtilmişti.

Ortaya çıkan son raporlara göre Withings, Nokia bünyesine girdikten sonra satış rakamları önemli ölçüde arttı. Özellikle firmanın akıllı analog saati Steel HR önemli bir kullanıcı kitlesine erişmeyi başardı. Elbette bu durumun temel nedeni Nokia’nın şu aralar fazlasıyla popüler olması diyebiliriz. Zira firma tarafından satışa sunulan ve sunulacak olan yeni akıllı telefon modellerinin de aynı etkiyi yaratması bekleniyor.

Dünyanın ilk analog akıllı saati olan Steel HR, analog yapısının yanı sıra dijital bir ekrana da sahip. Bu dijital ekran sayesinde telefonunuza gelen bildirimleri gösteren saat, aynı zamanda kalp hızı  ölçümü de gerçekleştirebiliyor. Steel HR’ın en öne çıkan özelliği ise şarjının 25 gün yetmesi.

Şu aralar Avrupa’da 152 euro civarında fiyatlardan satışan Steel HR, Nokia’yı akıllı saat pazarı için de umutlandırmış durumda. Zira son çıkan söylentilere göre Finli teknoloji firması, şu aralar Steel HR’ın çalışma prensibine benzer yeni bir saat modeli üzerinde çalışıyor. Bu saatin de analog akıllı saat olduğuna dair söylentiler mevcut. Yine de Nokia’dan konu hakkında resmi bir açıklama gelmediğini belirtelim.