Xperia X fiyatı düştü!

xperia

Sony’nin geçtiğimiz sene tanıttığı orta segment modeli Xperia X fiyatında indirime gidildi. İşte konu hakkındaki detaylar.

Yeni telefonların duyurulmasıyla birlikte geçtiğimiz sene tanıtılan telefonların fiyatları bir bir düşüyor. Özellikle üst segment ve orta segment telefonların fiyatlarında şu aralar önemli indirimler uygulanmakta. Bu indirimler bazen perakendeciler tarafından, bazen de direkt olarak akıllı telefon üreticileri tarafından yapılıyor. Elbette genel itibari ile telefonların üretim aşaması durduğu, sevkiyat aşaması tamamlandığı için indirimler perakendeciler tarafından düzenleniyor.

Şu aralar bolca indirim haberleri geliyor. Bunlardan sonuncusu ise Xperaia X modeline ait. Sony’nin geçtiğimiz sene Mayıs ayında satışa sunduğu Xperai X’in fiyatı 250 dolara kadar gerilemiş durumda. Zira telefonun normal satış fiyatının 350 dolar seviyesinde olduğunu da belirtelim.

Geçtiğimi günlerde Amazon ve Best Buy gibi dev perakendeciler Xperia X fiyatını 275 dolara kadar indirmişti. Bu hamlenin ardından şimdi de B&H Photo, Xperia X’i 250 dolardan listeledi. Üstelik listelenen telefonun her rengi de mevcut.

Eğer şu aralar Xperia X satın almak gibi bir düşünceniz varsa biraz daha beklemenizi tavsiye ederiz. Zira bu fiyat indirimleri öyle ya da böyle ülkemizdeki fiyatlara da yansıyacaktır.

Dip not olarak belirtelim. Xperia X şu anda ülkemizde 1400TL civarından satılmakta. Açıkçası dışarıda 250 dolara satılan bir telefona 1400 TL vermek biraz üzücü diyebiliriz. Tabi ki vergiler bu kadar yüksek oldukça, bu fiyatları ödemekten başka bir çaremiz de yok gibi görünüyor.