Nokia ve Samsung anlaştı!

Nokia ve Samsung anlaştı

2 Telefon Üreticisi: Samsung ve Nokia en sonunda anlaştı.

Samsung ile arasındaki Patent anlaşmazlığını çözdüğünü açıklayan Finlandiyalı Şirket: Nokia, teknolojisini lisanslaması sayesinde milyonlarca EURO parayı kasasına koyacak.

Nokia’nın Özel Patent birimi Nokia Technologies; 2015 yılındaki Lisans Bedelleri için 1.02 Milyar Euro gelir elde edecek.

Anlaşma; Nokia’ya 2016 ve 2018 arasındaki dönem için 1.3 Milyar Euro daha kazandıracak. Ortaya çıkan sonucun beklentiyi desteklemediğini söyleyen Analistler; öngörülerin revize edileceğini ifade etti.

Geride kalan 20 yıllık süreçte Ar-Ge Çalışmaları için 50 Milyar Euro’dan fazla para harcayan Nokia, bu süreçte 30 Bine yakın Patentin sahibi olmuştu.

Yaşanan gelişmelerin Yatırımcıların Nokia’ya olan güveninin sarsılmasına yol açtığı söylenebilir. Finlandiyalı Şirket: Nokia, son zamanlarda odak noktasını Telekom ve Ağ Ekipmanlarına kaydırmış durumda.

Cihaz birimini Microsoft’a satan Nokia, geçen yıl Fransız Telekom Şirketi: Alcatel-Lucent’i 15.6 Milyar Euro karşılığında satın almıştı.

Samsungla Patent Anlaşmasından dolayı Nokia Patent Biriminin geliri 578 Milyon Euro’dan, 800 Milyon Euro’ya çıksa da, Analistler 900 Milyon Euroluk bir Gelir bekliyordu.

İsveç Bankası Nordea’dan bir Analist tarafından Reuters’a yapılan açıklamada, genel beklentinin Nokia’nın Patent Portföyüyle; Ericsson’dan daha fazla para kazanması yönünde olduğunu ifade etti.

VAIO model Akıllı Telefon geliyor!