Nokia Telefon Satışları İlk Çeyrekte Düştü

Nokia Telefon Satışları İlk Çeyrekte Düştü

2014 yılı ilk çeyreği için mali rakamlarını açıklayan Nokia’nın telefon satışlarının düştüğü ve buna bağlı olarak zararın arttığı ortaya çıktı.

Son günlerde telefon bölümünü Microsoft’a devretmesiyle sıklıkla gündeme gelen Nokia, bugün de 2014 yılı ilk çeyreği için mali rakamlarını açıkladı. Firma tarafından açıklanan bu rakamlar gösteriyor ki, firmanın ilk çeyrekteki telefon satışlarında hem geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine oranla hem de bir önceki çeyreğe oranla düşüş yaşanmış.

Nokia

Nokia tarafından 2014 yılı ilk mali çeyreğine dair açıklanan rakamlara göre, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine oranla yüzde 30 düşüş yaşanan telefon satışlarından 2.66 milyar dolar gelir elde edilmiş. Telefon satışlarında yaşanan bu düşüş, firmanın işletim maliyetlerinin elde edilen kârı geride bırakmasına neden oldu. 2014 yılı için 434 milyon dolarlık kâr açıklayan Nokia’nın işletim maliyetleri toplamı ise 452 milyon dolar. Açıklanan bu rakamlar dikkate alındığında, Nokia‘nın telefon bölümünü Microsoft‘a satma kararını neden aldığı daha iyi anlaşılabiliyor.

Samsung’dan Üst Düzey Ses Cihazları