Microsoft Okullar İçin Tablet Üretecek

Microsoft Okullar İçin Tablet Üretecek

Microsoft’un okullarda kullanılmak üzere tablet geliştirdiği ve tabletin 300 doların altında konumlandıracağı ortaya çıktı.

Okullar için tablet geliştirme fikri yeni bir gelişme değil. One Laptop Per Child, Aakash ve Fatih projesi gibi projelerle okullara ve öğrencilere tablet ve bilgisayar desteği sağlanmaya çalışıyor. Microsoft ise 300 doların altında fiyatlandıracağı tabletiyle eğitim kurumlarına girmeyi hedefliyor.

 

youthsparkYouthSpark inisiyatifi adlı proje altında Microsoft ve birçok tablet üreticisi bir araya gelerek 300 dolar altında tablet üretimine destek veriyorlar. Araştırma ve değerlendirmelerin alınabilmesi için cihaz hafif olacak ve zengin medya, kod ve uygulama desteğini kaldırabilecek sağlam tasarımla gelecek. Fujitsu Stylistic Q704, ASUS Transformer Book T100, Lenovo ThinkPad 11e, Acer Travelmate TMB113-E, Dell Veniue 11 Pro ve tabi ki Apple iPad gibi modeller hem eğitim kurumları hem de öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Microsoft’un yeni hamlesinin zaten mevcut rakipler göz önüne alındığında zorlu bir pazara adım attığını söyleyebiliriz. Microsoft’un bu hamlesinin pazara hareketlilik getireceğini savunanlar da bulunuyor. Microsoft’un eğitime yönelik tablet pazarına girmesini siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşın.

Sony’den Xperia Z2 Compact Sürprizi