Amazon 3. Çeyrek Mali Rakamlarını Açıkladı

xl amazon 4

2014 yılı üçüncü çeyreği için mali rakamlarını açıklayan Amazon’un zararının bu çeyrekte önemli ölçüde artış göstermesi, yatırımcıları endişelendirdi.

2014 yılının üçüncü mali çeyreğinde sona gelinirken, teknoloji firmaları da mali sonuçlarını açıklamaya ve geçtiğimiz dönemde nasıl bir performans sergilediklerini gözler önüne sermeye devam ediyorlar. Bu yılın üçüncü çeyreği için mali rakamlarını açıklayan firmalar arasına ABD menşeli online alışveriş devi Amazon da katıldı. Online alışveriş alanını domine eden Amazon geçtiğimiz çeyrekte de dev gelirler elde etmeyi başarmış olsa da, firmanın zarar etmeyi sürdürmesi yatırımcıları endişelendirdi.

Amazon_DG

2014 yılı üçüncü mali çeyreğinde net gelirini geçtiğimiz çeyreğe oranla yüzde 6 arttırmayı başaran Amazon, bu çeyrekte 20.58 milyar dolar net gelir elde etmeyi başardı. Üstelik satışların ciddi ölçüde arttığı tatil sezonunun yaklaştığı göz önüne alındığında, yılın son çeyreğinde firmanın gelirlerinin daha da artması bekleniyor. Online alışveriş devinin bu dev gelirinin yüzde 68’i elektronik ve diğer ürünlerin satılmasından elde edilirken, yüzde 25’i de dijital içerik satışlarından elde edildi.

Öte yandan Amazon‘un mali rakamlarında açıklanan zararın miktarı endişe verici olarak değerlendirdi. 2014 yılı üçüncü çeyreğinde 437 milyon dolar açıklayan firmanın zarar miktarı geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre yüzde 966 artış gösterdi.

NBA Live 16 İçin Çalışmalar Başladı