Nokia, Oppo’ya patent ihlali nedeniyle dava açtı

Nokia, Oppo'ya patent ihlali nedeniyle dava açtı

Nokia, patentlerle ilgili olarak Oppo’ya karşı çok sayıda patent ihlali şikayetinde bulundu. Bu patentler bağlantı, arayüz ve güvenlik özellikleri ile ilgili. Şikayetler Avrupa ve Asya pazarlarında yapılıyor.

Oppo ve Nokia, 2018’de çok yıllı bir lisans anlaşması imzaladılar ve sözleşme sona ermiş gibi görünüyor. Nokia, Oppo’nun sözleşmeyi yenileme teklifini reddettiğini ancak hala bu patentleri kullanmaya devam ettiği için yasal yollara başvurmak zorunda kaldığına dair resmi bir açıklama yaptı. Nokia sözcüsü, durumla başa çıkmanın daha yapıcı bir yolu olduğuna inanıyor. Nokia’nın oldukça fazla patenti var ve Samsung, Apple, LG, Lenovo ve hatta Blackberry ile telif hakkı sözleşmeleri imzalamıştı.

Nokia, Oppo'ya patent ihlali nedeniyle dava açtı

Bir Oppo sözcüsü, Oppo’nun davalara aktif olarak yanıt vereceğini ve Nokia ile makul patent lisans ücretleri konusunda bir anlaşmaya varmak için fikri mülkiyet alanındaki deneyim ve avantajlarından tam anlamıyla yararlanacağını söyledi. Nokia, İngiltere, Fransa ve Hindistan’da patent ihlali nedeniyle Oppo’ya dava açtı. Sina’nın haber portalının dün bildirdiğine göre, iki şirket Kasım 2018’de küresel bir dördüncü nesil patent çapraz lisans anlaşması imzalamıştı. Cephede iki şirket için olaylar nasıl sonuçlanacak bekleyip göreceğiz.

UBER aşı kampanyası tüm hızıyla devam ediyor: Bedava hizmet sevenler buraya