Nokia 8 ne zaman tanıtılacak?

nokia 4

Nokia’nın yeni nesildeki ilk amiral gemisi modeli olan Nokia 8 için davetiyeler gönderilmeye başlandı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Bir zamanlar cep telefonu pazarının lideri konumunda bulunan Nokia, akıllı telefonlara geçiş dönemine ayak uyduramayınca iflasın eşiğine gelmişti. Microsoft tarafından satın alınarak, Windows Phone işletim sistemi ile pazara entegre edilmeye çalışılan Finli üretici, bu stratejiyle de başarılı olamayınca unutulmanın eşiğine gelmişti. Son olarak geçtiğimiz sene Finli HMD Global bünyesine katılan Nokia, Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı orta segment modeller ile dikkatleri üzerine çekmişti. Akıllı telefon pazarına iyi bir geri dönüş yapmak isteyen Finli üretici, orta segment modellerinin ardından şimdi de üst segment modeli Nokia 8 ile ses getirmek istiyor.

Genel kanı Nokia’nın amiral gemisi modelini Mobil Dünya Kongresi’nde ortaya çıkaracağı yönündeydi. Fakat bu beklenti gerçekleşmedi. Üst segment modelini sonraya saklayan Nokia’nın resmi tanıtım için davetiyeleri göndermeye başladığı iddia edildi. Bu iddialara göre Nokia 8, 16 Ağustos’ta tanıtılacak.

Şimdiye kadar Nokia 8 ile ilgili sızdırılan bilgilere göre, cihaz gücünü Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 835 yonga setinden alacak. Sistemini 6GB RAM ile desteklemesi beklenen telefonun 1440×2560 piksel çözünürlüğünde 5.3 inçlik bir ekranla gelmesi bekleniyor. Zeiss logolu 13MP’lik çift kamera kurulumuna sahip olması beklenen Nokia 8 fiyatı ise henüz kesinleşmiş değil. Fakat genel kanı, telefonun 600 dolar civarında bir etikete sahip olabileceği yönünde.