Nokia 6 için sürpriz bir güncelleme daha!

nokia 6

Nokia’nın hali hazırda belirli bölgelerde satışa sunduğu orta segment modeli Nokia 6, sürpriz bir güncelleme daha aldı. İşte detaylar.

HMD Global bünyesinde tekrardan toparlanmaya çalışan Finli telefon üreticisi Nokia, yeni jenerasyona ait ilk modelini Çin’de satışa sunmuştu. Akıllı telefon sektörünün en etkin pazarı olarak kabul edilen Çin’de satışa sunulan Nokia 6, kısa sürede önemli satış rakamlarına ulaşmayı başarmıştı. HMD Global, Nokia 6 satışlarının Çin’de doyuma ulaşmasının ardından rotasını yakın pazarlara çevirmişti. Nokia 6’nın Çin’den sonraki duraklar Hong Hong ve Tayvan oldu. Hali hazırda sadece 3 bölge de satışa sunulmuş olan Nokia 6 için geçtiğimiz günlerde Android 7.1.1 güncellemesi yayınlanmıştı. Çin’e özel olarak yayınlanan bu güncelleme şimdi de Hong Hong ve Tayvan’da yayınlandı.

Nokia yayınladığı yeni Android sürümü ile birlikte bir de güvenlik güncellemesi yayınladı. Bu güvenlik güncellemesi ile birlikte telefondaki bazı açıkların giderildiği belirtildi. Güncelleme hakkında detaylı bir açıklama ise yapılmadı.

Öte yandan Nokia’nın MWC’de tanıttığı 4 telefondan biri olan yeni Nokia 3310’un bazı pazarlarda dağıtıma başlandığını da hatırlatalım. Nokia tarafından yapılan açıklamada, yeni jenerasyona ait akıllı telefon modellerinin önümüzdeki Haziran ayının başında satışa sunulmasının planlandığı belirtilmişti. Bakalım Nokia, Çin pazarında elde ettiği başarıyı, global pazara da yansıtabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.